Hopp til innhold

Fortsetter søk etter savnet mann

Politiet fortsetter søndag søket etter antatt omkommet person på Fauske.

Leteaksjon Fauske

FORTSETTER SØKET: Politiet skal søndag blant annet søke etter den savnede med sonar.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Det var lørdag ettermiddag en person ble meldt savnet etter å ha falt i vannet fra en vannscooter cirka 500 meter fra land utenfor Fauske sentrum.

Natt til søndag har politi og redningsmannskap fortsatt å søke etter den savnede, som lørdag kveld fikk status som antatt omkommet.

– Det har i natt vært søkt etter denne personen med undervannsfartøy, en ROV med undervannskamera. Dette søket gav i natt ingen funn, opplyser politiadvokat Bjarte Walla i en pressemelding søndag formiddag.

Walla forteller at politiet vil fortsette søket i dag, og vil foreta søk med en ROV med sonar i håp om finne den savnede personen.

– Parallelt med dette sonarsøket vil det også bli iverksatt strandsøk og overflatesøk med bistand fra frivillige organisasjoner, herunder Røde Kors. Politiet vil også bistås av lokal flyklubb som vil foreta overflatesøk fra luften med småfly.

Bosatt i Fauske

Leter etter mann på Fauske

STORE STYRKER: Store ressurser har vært involvert i redningsaksjonen. Her ankommer redningsskøyta «Skomvær III» Fauske for å delta i søket.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Den savnede personen er en mann i 40-årene, bosatt på Fauske.

– Politiet har igangsatt etterforsking for å finne rede på hendelsesforløpet og årsaken til hendelsen, og har i går kveld og natt foretatt flere vitneavhør.

– Etterforskingen så langt tyder på at den savnede personen var fører av vannscooteren, mens den personen som ble reddet var passasjer. Forklaringer fra vitner indikerer at vannscooteren kan ha blitt truffet av en bølge fra siden, og deretter veltet. Politiet vil fortsette etterforskingen i saken over helgen, fortsetter Walla.

Navnet vil ikke bli frigitt

Politiet opplyser at navnet på den savnede foreløpig ikke vil bli frigitt.

– Media vil bli varslet når politiet kan frigi navnet på savnede.

Store styrker leter etter en mann som er savnet etter en vannscooterulykke på Fauske i Nordland. Flere dykkere er satt inn i søket.

LETER ETTER SAVNET MANN: En mann i 40-årene er savnet etter en vannscooterulykke lørdag.

Vannscooter