Hopp til innhold

Politiet: – Antatt omkommet

En mann i 40-årene er savnet etter en vannscooterulykke i Fauske lørdag ettermiddag. Politiet leter nå etter en antatt omkommet person etter at redningsaksjonen ikke har ført frem.

Store styrker leter etter en mann som er savnet etter en vannscooterulykke på Fauske i Nordland. Flere dykkere er satt inn i søket.

LETER ETTER SAVNET MANN: En mann i 40-årene er savnet etter en vannscooterulykke lørdag.

– Politiet fikk kl. 14.10 i dag melding om at en vannscooter hadde veltet og to personer var observert i vannet cirka 500 meter fra land utenfor Fauske sentrum, skriver politiadvokat Bjarte Walla i en pressemelding klokken 20 lørdag kveld.

Walla forteller i pressemeldingen at en fritidsbåt som befant seg i området raskt dro ut til stedet hvor to personer var observert.

Da denne båten kom fram til stedet fant de kun en person, mens den andre personen hadde forsvunnet. Denne ene personen ble reddet opp i båten og brakt til land, hvor han ble ført til medisinsk behandling. Etter det politiet kjenner til er denne personen ikke livstruende skadet.

Satte straks i gang søk

Politiadvokaten forteller videre at det straks ble igangsatt søk etter den savnede personen.

– Både Sea King fra Bodø hovedflystasjon, samt dykkere og politi ble scramblet. Sea Kingen foretok søk i området, men da dette søket ikke gav resultater returnerte denne til Bodø litt etter klokken 15.30.

Store ressurser har vært involvert i redningsaksjonen.

– Foruten 12 tjenestepersoner fra politiet har ressursene bestått av 18 frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, 10 brannmenn med dykkere, seks personer fra Sivilforsvarets frivillige innsatsgruppe, tre personer fra redningsskøyta, to personer fra ambulansetjenesten samt en rekke frivillige som har stilt opp med egne båter og utstyr.

Søker videre utover natta

Da redningsaksjonen ikke førte fram, besluttet politiet seg like etter klokken 19 i dag å endre redningsaksjonen til søk etter antatt omkommet person.

– Det var da gått nesten fem timer siden savnede forsvant, og sannsynligheten for å finne savnede i live er liten.

– Politiet vil foruten søk på overflaten og i vannkanten også foreta søk med undervannskamera. Det foregår fremdeles søk i området med dykkere, og redningsskøyta befinner seg også på stedet. Søket vil foregå ut over natten, skriver Walla.

Den savnede personen er en mann i 40-årene, bosatt på Fauske. Politiet har igangsatt etterforsking for å finne rede på hendelsesforløpet og årsaken til hendelsen.

– Foreløpig har politiet ingen opplysninger å gi om selve hendelsesforløpet og omstendighetene rundt dette, avslutter han.

Sendte redningshelikopter

– Vi fikk inn melding via politiet om at to personer var savnet etter en vannscooterulykke på Fauske. Én person er kommet til rette, mens én fortsatt er savnet, sa Tore Hongset hos Hovedredningssentralen til NRK lørdag formiddag.

Scooterulykka skjedde i Indre Fauskevika på Fauske i Nordland. Personen som ble hentet i land er brakt til legevakta.

Et Sea King redningshelikopter landet ved 15-tiden med dykkere fra Salten Brann.

Fagdykkerne ble satt av ved søkeområdet, mens Sea King-helikopteret søkte over området.

Resultatløst søk

Leteaksjon Fauske

Store styrker leter etter en mann som er savnet etter en vannscooterulykke på Fauske i Nordland. Flere dykkere er satt inn i søket.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Like etter klokka 16 returnerte Sea Kingen til Bodø igjen etter et resultatløst søk.

– Sea King-helikopteret har avsluttet overflatesøket i Fauskevika, men så vidt vi vet søkes det ennå med småbåter og dykkere på stedet, sier Hongset til NRK.

Den savnede er en mann i 40-årene.

– Mannen er hjemmehørende i Fauske kommune, sier politiadvokat Bjarte Walla til NRK lørdag ettermiddag.

To personer skal ha havnet i vannet da en vannscooter veltet ca. 500 meter fra land.

En fritidsbåt som befant seg i området dro ut til stedet, men fant bare én person.

– Denne personen ble tatt i land, og er nå under medisinsk behandling, sier Walla, som ikke kjenner tilstanden på vedkommende.

Politiadvokaten sier de har iverksatt etterforskning, men at de foreløpig ikke kjenner hendelsesforløpet.

Redningsskøyta satt inn

Alle nødetater er på stedet. Det er også en del fritidsbåter i området som er med i søket.

Klokka 16 melder Redningsselskapet at redningsskøyta «Skomvær III» er på tur til Fauske for å delta i søket.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Leter etter mann på Fauske

Her ankommer redningsskøyta «Skomvær III» Fauske for å delta i søket.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Vi skal hjelpe til med søket. Fortsatt er vi et stykke unna, sier styrmann på redningsskøyta, Jøran Heimlund til NRK klokka 16.45.

Like etter klokka 17 ankom redningsskøyta leteområdet. Heimlund forteller like etter klokken 18 at det fremdeles søkes for fullt.

– Akkurat nå er det to dykkere som leter her. Det er dypt og noe strøm i området.

Ifølge Saltenposten har ulykken skjedd 500 meter bortenfor Amfi på Fauske. Alt av redningspersonell er sendt til småbåthavna.

Fikk melding klokken 14.10

– Vi vet foreløpig lite om omstendighetene. Det vi vet er at to personer havnet i sjøen. Fritidsbåter var raskt ute, og fikk opp den ene, fortalte operasjonsleder Geir Håland hos politiet i Salten tidligere i dag.

Håland opplyste at politiet fikk melding om hendelsen klokken 14.10. Det var privatpersoner som varslet politiet om ulykken.

– Foreløpig vet vi bare at det er en mann som er savnet. Vi har ikke identifikasjonen på vedkommende, fortsatte han.

– Hva er siste nytt fra stedet nå?

– Det pågår et søk. Brannvesenet har en båt ute, og Sea Kingen har nettopp landet med dykkere. Søkes koordineres av innsatsleder på stedet.

Laster Twitter-innhold
Vannscooter