NRK Meny
Normal

Siktet for drapet på kona: – Han befinner seg i en veldig vanskelig situasjon

Mannen i 60-årene må sitte fire nye uker i varetekt. Men forsvareren tror nye skritt i etterforskningen vil tale til den siktede ektemannens fordel.

 Mann pågrepet etter mistenkelig dødsfall

Mannen i 60-årene ble pågrepet og siktet etter at hans kone ble funnet død på Havblikk camping på Nesna natt til lørdag 6. juli.

Foto: Hans Petter Sørensen / www.faroutfocus.no

Denne uka fikk politiet medhold i retten for at mannen som er siktet for drapet på sin egen kone må sitte i varetekt i fire nye uker.

Mannen i 60-årene ble pågrepet og siktet etter at hans kone ble funnet død på Havblikk camping på Nesna natt til lørdag 6. juli.

– Kunne påvirke etterforskningen

Politiet ba om forlenget varetekt og argumenterte med at mannen kunne påvirke etterforskningen hvis han ble løslatt.

– Forlengelsen av varetekten var en ren kontorforretning. Det har ikke kommet frem noen ny informasjon i saken, og da er det helt vanlig at retten kommer til en sånn avgjørelse, sier mannens forsvarer, Per Magne Kristiansen til NRK.no.

Blir avhørt i morgen

I perioden etter dødsfallet har politiet avhørt en lang rekke personer. Både av gjester på campingplassen og av andre involverte. I morgen skal den siktede avhøres på nytt.

– Han nekter fortsatt straffskyld, sier Kristiansen.

Forsvareren forteller at hans klient har blitt satt i en veldig vanskelig situasjon.

– Denne saken er veldig spesiell og når man tar omstendighetene i betraktning forstår man at dette ikke er enkelt for mannen, sier han.

Foreløpig har politiet sagt lite om hvorfor mannen ble siktet i saken.

(artikkelen fortsetter under)

Havblikk camping - Nesna

Politiet på Helgeland fikk bistand av Kripos under åstedsundersøkelsene.

Foto: NRK

– Taler til min klients fordel

Politiet fortalte på pressekonferansen like etter dødsfallet at de først fikk melding om at kvinnen hadde fått hjertestans.

– På bakgrunn av opplysninger så først ikke vi grunnlag for å gjøre noe tiltak. Men i løpet av lørdagen fikk politiet opplysninger som ga grunnlag for å undersøke nærmere, og vi startet da teknisk og taktisk etterforskning sa politiadvokat Andreas Christiansen.

Kripos ble koplet inn, og etterforskningen medførte at 60-åringen ble siktet for legemsfornærmelse etter paragraf 228.

– Gjennom søndagen etterforsket vi saken med stor tyngde. Avdøde ble sendt til obduksjon, og vi foretok vitneavhør, fortalte Christiansen.

På bakgrunn av samlet etterforskning og obduksjonsrapport ble siktelsen utvidet til forsettlig drap.

Imidlertid mener forsvarer Kristiansen av den videre etterforskningen vil tale til den siktedes fordel.

– I aller nærmeste fremtid vil det bli iverksatt etterforskningsskritt som vil kunne få betydning. Jeg mener dette vil være til fordel for min klient, sier han.

Hva etterforskningen vil avdekke og hvordan dette taler til den siktedes fordel vil imidlertid ikke forsvareren si noe om.

Den endelige obduksjonsrapporten av avdøde er fortsatt ikke klar, men er ventet om få dager.