Hopp til innhold

Fant lovbrudd hos halvparten av de kontrollerte

A-krimsenteret i Nordland har siden 2022 kontrollert 80 virksomheter og rundt 250 arbeidstakere innen bygg og anlegg. De avdekket lovbrudd i halvparten av kontrollene.

– Dessverre bekrefter resultatene fra kontrollene erfaringer vi har gjort oss over lengre tid: Bygg- og anleggsbransjen i Nordland er en næring som er risikoutsatt for arbeidskriminalitet, oppsummerer leder for a-krimsenteret i Nordland, Kurt Kolvereid Jacobsen.

A-krimsenteret har etablert et samarbeid med Fair Play Bygg og Anlegg Nordland som jobber aktivt opp mot bygg- og anleggsnæringen. De bidrar også med informasjon til a-krimsenteret om både byggeaktivitet og generelle bekymringer. Funnene fra a-krimsenterets kontroller understøttes av Fair Plays rundt 120 byggeplassbesøk i Nordland gjennom 2022.

– Vi drar ut til byggeplasser både på bakgrunn av tips om ulovligheter og for å presentere Fair Play sitt virkeområde ovenfor virksomheter og arbeidstakere, sier daglig leder for Fair Play Bygg og Anlegg Nordland, Jan Laukvik.

Samarbeidskontroller med Litauiske myndigheter fra arbeidstilsynet opp mot Litauiske byggefirma.
Foto: A-krimsenteret i Nordland