NRK Meny
Normal

Et uvær i reiselivet

Ei lita steinhytte nedi fjæra har blitt reine turistattraksjonen i Vesterålen.

Anette Vinje 1

Attraksjon: Anette Vinje utenfor utsiktsveggen i uværshula. Hun skjønner godt at den har blitt populær både blant turister og lokalbefolkningen.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

På det enkle skiltet ved veien i bygda Teigan i Hadsel står det ”Uværsholla”, men de fleste sier ”uværshula” om det enkle byggverket.

Uværet som nytelse

Det var Inge Johansen, som har boligen sin like i nærheten, som i sin tid bygde hytta, for den gode opplevelsen av skikkelig uvær. For på denne delen av Hadseløyas ytterside blir vind så det uler, og drønnende hav langt oppetter bergene, når det brygger til rette sorten uvær.

HØR: Uværshula i Hadsel

Anette Vinje 2

Pakker reiser: -Vinteren er nok enda mer spektakulær enn sommeren, sier Anette Vinje, som pakker opplevelsesturer i Vesterålen.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

-Dette har blitt et svært populært utfartsmål både for fastboende og turister, sier Anette Vinje, som driver reiselivsbedriften Time Out Event i Hadsel, og som pakker opplevelsesturer med hele Vesterålen som arena.

-Og det skjønner jeg godt, for dette er jo en flott plass å kose seg på tur, både i godvær sommerstid, og når høststormene raser.

Uværshula rommer også en gammel ileggsovn, og hytteboka vitner om flittig bruk, kanskje aller mest i godvær.

Uværshula i Hadsel

Lita og populær: Den lille steinhytta på Hadsels ytterside har blitt et populært utfartsmål.

Foto: Billy Jacobsen / NRK


Hva mener du folk bør få med seg når de besøker Hadsel?