Hopp til innhold

Den livlige småbyen

Lofotnaturen lokker turister i hopetall. Men ingenting kan måle seg med folkemylderet på kaia i Svolvær.

Svolvær

Store lille Svolvær: I betraktning av Svolvær har cirka 4.500 innbyggere, fremstår byen med en unik aktivitet.

Foto: Billy Jacobsen / NRK 2009 / NRK

- Ja, hvis vi ser året under ett er det nok ingen tvil om det, sier lederen i Destination Lofoten, Jan Rune Yanni Vikan.

Aktivitetene som genereres i området mellom hurtigrutekaia og Lamholmen sentralt i Svolvær havn, gjør at kaia på torvet – samt det som på folkemunne kalles kaipromenaden – berøres av flere turistføtter enn noen annen attraksjon i det populære øyriket.

HØR: Store lille Svolvær.

Bredt tilbud

Forklaringen er at det innenfor et begrenset område er torvhandel og varehandel og flere servicefunksjoner, blant annet turistinformasjon; dertil flere fasiliteter for kurs, konferanser og overnatting, samt flere spisesteder.

I tillegg er det midt i det hele anløp av både hurtigbåt og hurtigrute, mens busstasjonen og drosjeholdeplassen ligger hundre meter unna.

Og for ikke å glemme: Lofoten Kulturhus, som åpnet våren 2009.

Jan Rune Yanni Vikan

Koselig: Lederen i Destination Lofoten, Jan Rune Yanni Vikan, syns Svolvær er en koselig småby med særegen atmosfære.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Unik atmosfære

- Samtidig er Svolvær en småby, og sånn sett er det jo fantastisk at man har klart å skape en så flott atmosfære. Man kan godt si at Svolvær representerer det urbane i Lofoten, men jeg syns at det er mer passende å si at byen er koselig enn at den er urbant, sier Yanni Vikan.