Elverum ble sluttspillsmestere

Elverum vant sluttspillet i håndball etter å ha slått Bodø i to av to kamper. Onsdag vant hedmarkingene 29-26 i Bodøhallen.

BHK

Bodø nådde ikke helt opp i sluttspillsfinalen mot Elverum. Onsdag tapte klubben 26-29 og gikk derfor på et nederlag i to av to finalekamper.

Trener Mikael Apelgren ledet Elverum til den fjerde strake sluttspillstriumf og den sjuende totalt i klubbens historie.

– Det er helt fantastisk. Det viser at det vi driver med er riktig. Dette er viktig for klubben og byen, sier Elverum-spiller Kalle Björkman til NRK.

Dermed blir det kvalifisering til mesterligaen neste sesong, mens BHK fikk sitt tredje sølv for sesongen.

– Jeg er helt tom. Det er synd at vi ikke klarer å ta det siste steget opp, men det er ny sesong neste år, sier en skuffet BHK-spiller Alexander Westby til NRK.

Jevn kamp

Luca Mitrovic bidro sterkt til seieren med sine ni mål i den jevne kampen. Spesielt de første 30 minuttene var det lite som skilte finalemotstanderne. Til pause ledet Elverum 11-10.

I annen omgang fikk gjestene en tomålsledelse tidlig. Den beholdt bortelaget, og Bodø måtte jage utligningsmål etter utligningsmål, men klarte aldri å komme skikkelig tilbake.

I det første finaleoppgjøret vant Elverum 30-23, også da ledet de kun med ett mål til pause.

Beste sesong noensinne

Bodø var nære ved å gjøre det helt store denne sesongen, men måtte til slutt ta til takke med 2.-plass i serie, cup og sluttspill. Likevel er det nordlendingens beste sesong noensinne, selv om de ikke nådde helt opp i noen av turneringene.

– Det er ikke noe kjekt å komme på andreplass, men sesongen har vært fantastisk. Når vi våkner i morgen, tror jeg vi kan være veldig fornøyde, sier BHK-trener Anders Fältnäs.