Ektepar døde i brann i campingvogn i Nordland

Et eldre ektepar mistet livet da campingvognen de befant seg i brant ned på Krokstrand i Rana natt til lørdag.

Brann i campingvogn, Rana

Campingvogna er helt utbrent etter brannen.

Foto: Frank Nygård / NRK

SISTE: Åstedet på Krokstrand Camping er sperret av og tildekket. Krimteknikere har lørdag ettermiddag undersøkt den utbrente campingvognen, men foreløpig kan ikke politiet si noe om hva som forårsaket brannen. Politiet har brukt dagen blant annet til å gjennomføre avhør med flere vitner på campingplassen.

Det var naboer som natt til lørdag oppdaget at spikerteltet foran vogna plutselig sto i full fyr, og at brannen raskt spredde seg til campingvogna.

Propanflasker

Politiet har bekreftet at det var flere propanflasker inne i campingvogna, og vitner skal ha hørt eksplosjoner fra vogna.

– Campingvogna var overtent da politiet kom til stedet. Brannvesenet fikk etter hvert slukket brannen. Kort tid etter ble det funnet to døde personer inne i vogna, uttalte operasjonsleder Ina Selfors i Nordland politidistrikt til NRK lørdag morgen.

Ingen andre personer kom fysisk til skade.

Selfors bekrefter overfor NRK at de to var hjemmehørende i Rana. De pårørende er blitt varslet. Operasjonslederen vil ikke gå ut med flere detaljer om de omkomne utover at det er et ektepar.

Ukjent brannårsak

Politiet fikk melding om brannen på Krokstrand Camping klokken 01.18. Campingvogna er helt utbrent etter brannen. Åstedet er nå sperret av, og vil bli undersøkt av krimteknikere.

Det er foreløpig for tidlig å si noe om årsaken til brannen. Politioverbetjent Roald Bjerkadal sier til NRK at det var full fyr i campingvogna da politiet rykket ut fra Mo i Rana, rundt 60 kilometer unna.

Roald Bjerkadal

Politioverbetjent Roald Bjerkadal sier at en krimtekniker skal til hendelsesstedet i løpet av dagen.

Foto: Frank Nygård / NRK

– Vi vet foreløpig ingenting om årsaken. En kriminaltekniker skal opp i løpet av dagen, så får vi se om vi får flere teknikere hit over helga. Dette er et brannåsted, det tar lang tid før det er kaldt nok til å gå inn i, så dette må vi se an, sier Bjerkadal.

Evakuerte naboer

Flere personer i andre campingvogner ble evakuert på grunn av røyk og fare for spredning. Disse fikk tilhold i en kafé i på campingplassen.

– En rekke folk hadde samlet seg da vi ankom. Alle innenfor en 100-meterssone ble evakuert, sier politioverbetjenten til NRK.

NRK har snakket med flere naboer som ikke ønsker å stille til intervju, men som forteller at de ble evakuert på grunn av fare for at gassflasker skulle eksplodere.

Laster kart, vennligst vent...

110-sentralen i Nordland opplyser til NRK at brannen er slukket og at brannvesenet forlot stedet like etter klokken 04. E6 var stengt ved Krokstranda i kort tid som følge av brannen, men er nå åpen igjen.