Drømmen om Kystriksveien

Nå skal drømmen om Kystriksveien bli virkelighet for MC-fersking Inger Marie Eriksen (47). I helgen var det vårslepp for motorsykkelfolket i Lofoten, i regi av de lokale mc-klubbene i Vågan, og for tredje året på rad.

Inger Marie Eriksen

FERSKING: I fjor tok Inger Marie Eriksen (47) fra Kabelvåg motorsykkelsertifikat. I sommer er det Kystriksveien som gjelder for familien.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

– Dette arrangementet er kommet for å bli, fastslår Frank Strand i Svolvær MC-klubb Sluken, og skuer over store og små tohjulsdoninger på torvet; og mange skuelystne. Og ikke minst stolte eiere i skinndresser.

Blant dem Inger Marie Eriksen, som i fjor fikk sin skinnende sorte Yamaha Drag Star i gave fra mannen Leif Arne.

– Da var det bare å få seg sertifikat, smiler Inger Marie, som var forbauset over hvor lett det egentlig var å lære seg og kjøre motorsykkel.

Som å lære seg og sykle

– Med det samme turte jeg så vidt å slippe føttene fra bakken, men det gikk mye greiere enn jeg hadde drømt om. Det var som å lære seg og sykle, sier hun.

I sommer blir det mc-ferie for familien, og da er Kystriksveien på helgelandskysten det store målet.

Gleder seg

– Vi har hver vår sykkel, og datteren vår på åtte sitter på hos Leif Arne. Dette er noe vi alle sammen virkelig ser frem til!

Harald Hansen (th) og Frank Strand

FOR Å BLI: MC-sleppet i Svolvær er kommet for å bli, melder Harald Hansen (th) og Frank Strand, med sønnen Johan på fanget, i Svolvær MC-klubb Sluken.

Foto: Billy Jacobsen / NRK