NRK Meny
Normal

Britisk storavis med overraskelse etter bomtur til 55.000

Elisabeth Andreassen og Tor Arne Køhler fra Svolvær ble 55.000 kroner fattigere da deres store idol Rod Stewart avlyste to konserter i London før helga. Men nå tilbyr den britiske storavisen The Sun paret et plaster på såret.

Elisabeth Andreassen og Tor Arne Køhler fra Svolvær

Ekteparet Elisabeth Andreassen og Tor Arne Køhler fra Svolvær ble fanget opp av britisk storavis etter bomturen til London.

Foto: Privat

Egentlig skal det jo ikke gå an, men alt som kunne gå galt, gikk galt. Vi må jo bare le av det hele, sier Tor Arne «Totto» Køhler, som sammen med samboeren Elisabeth Andreassen er hjemme i Svolvær igjen etter ei skikkelig trøbbeluke i London.

Det var sist mandag at paret reiste til Storbritannia for å oppleve sitt store idol Rod Stewart live – for aller første gang.

– Jeg har hørt på Rod Stewart daglig siden 1974, og kan alt om han. Da jeg traff Elisabeth for litt over 20 år siden ble hun smittet. Så dette var en drøm som endelig skulle gå i oppfyllelse.

Tor Arne Køhler

Konserten skulle være tirsdag, og torsdag skulle de reise tilbake til Norge. Men det gikk ikke helt som planlagt for de to lofotingene.

Stjerne med halstrøbbel

– Mens vi gjorde oss klare til å dra til The O2 Arena kom det inne en tekstmelding om at konserten var avlyst. Rod hadde fått problemer med halsen.

Rod Stewart

HALSTRØBBEL: Superstjerna Rod Stewarts halstrøbbel

Foto: RALPH ORLOWSKI / AP

Paret fikk også vite at konserten fredag ville gå som normalt. Dermed dro de ned i en billettbod og fikk tak i nye billetter, som også kostet 250 pund.

– Heldigvis gikk det greit å booke om flybillettene hjem. Men det kostet skjorta.

Hotellet paret bodde var fullt natt til fredag. Så da ble det nytt hotell, nye konsertbilletter og ombooking av flybilletter som kostet 10.000 kroner en vei.

Black Friday

Dessverre ble ikke Rod Stewart frisk. Det får Elisabeth og Totto høre på hotellet, av andre nordmenn som skulle på fredagskonserten.

– Vi kom i snakk med conciergen på hotellet. Han syntes tydeligvis synd i oss, og fikk ordnet billetter til musikalen «Jersey Boys»​.

Musikalen om Frankie Valli and the Four Seasons er sett av over 1,5 millioner mennesker og er en av West Ends lengstlevende og mest populære forestillinger.

– Når vi ankommer teateret, går strømmen i hele kvartalet. Vi sto en time ute og hutret, men det skjedde ingenting. Til slutt dro vi tilbake til hotellet.

De forteller historien til conciergen, og setter seg i hotellbaren.

– Ikke lenge etter kom han tilbake og fortalte at en journalist fra The Sun ville lage reportasje om oss. Han hadde tipset avisen.

Elisabeth Andreassen og Tor Arne Køhler fra Svolvær

Det var sist mandag at paret reiste til Storbritannia for å oppleve sitt store idol Rod Stewart live – for aller første gang.

Foto: Privat

Etter at britiske storavisen The Sun lager et oppslag på de uheldige Rod Stewart-tilhengerne, har det ikke vært stillstand.

Kjendiser

– Etter oppslaget i The Sun ringte VG og flere andre aviser.

Men historien slutter ikke der – på langt nær. For en halv time siden ble Tor Arne Køhler på nytt kontaktet av The Sun, som spurte om de var ledig 11. juni neste år.

– Jeg svarer selvsagt ja. Da får jeg høre at arrangøren av Isle of Wight-festivalen hadde kontaktet The Sun og fortalt at Rod Stewart skulle headline festivalen. De hadde lyst å spandere tur og billetter til konserten.

– Kanskje Rod Stewart også leser The Sun?

– Ja, vi får håpe det. Kanskje det er en mening med alt. Vi har jo brukt feriedager og masse, masse penger, så et lite plaster på såret hadde ikke vært av veien.

Tor Arne Køhler