Bodø/Glimt har dødball-trøbbel

De fleste pilene peker oppover for et formsterkt Bodø/Glimt, men på dødball har gultrøyene fortsatt mye å lære. – Vi har sluppet inn alt for mye mål, sier Glimt-trener Cato Hansen.

Bodø/Glimt - Mjøndalen

Bodø/Glimt - Mjøndalen er i gang på Aspmyra. Se kampen direkte nederst i saken.

Foto: Sara Bjelvin / NRK

På sine tre siste kamper har Bodø/Glimt sluppet inn ikke mindre enn åtte mål. Fem av målene er blitt sluppet inn etter at motstanderlaget har hatt dødball.

Hvordan skal Glimt slå Mjøndalen? Diskuter nederst i saken.

En nøkkelfaktor

Cato Hansen

Cato Hansen liker ikke at Glimt-slipper inn billige dødballmål.

Foto: Sigrud Steinum / NRK

Det er en statistikk som frustrerer den tidligere forsvarskjempen og nåværende Bodø/Glimt-trener, Cato Hansen.

– For meg som er gammel forsvarsspiller er ikke dette en hyggelig statistikk. Vi har skapt mye offensivt de siste kampene, men har sluppet inn alt for mye mål på dødball, sier han.

Og det straffer seg i 1. divisjon.

– Dødball er en nøkkelfaktor i den divisjonen vi spiller i. Klarer vi å stå i mot på dødball, er sjansen veldig, veldig stor for at vi vinner fotballkamper, sier Hansen.

Enkle grep

Glimt-treneren tror imidlertid enkle grep skal løse problemet.

– Dette er ting det går an å gjøre noe med. Vi har hatt fokus på det, så nå gjelder det å bli gode nok, så vi kan slippe å få sånne billige baklengsmål, sier han.

Hansen understreker at gultrøyene tross alt er i pluss i løpet av de tre siste kampene. Og går vi helt tilbake til kampen mot Løv-Ham i den sjuende runden, har Bodø/Glimt faktisk scoret 15 mål på seks kamper.

Det er altså ikke fremover på banen hvor problemet ligger, men alt henger sammen med alt, forklarer den gamle forsvarskjempen.

– Jeg er opptatt av at vi skal henge sammen som lag. Vi skal være gode defensivt, for det er den defensive tryggheten som gjør at vi blir gode offensivt. Vi skal være gode defensivt, for da får vi kontringer og de overgangene vi trenger for å spille Glimt-stilen. Sånn har vi gjort det i 20 år, og det er ingen grunn til å forandre på det, sier han.

– Vil ha revansje

Sånn som Bodø/Glimt har spilt på hjemmebane den siste tiden, ser det ut som det spiller liten rolle at de ikke kan forsvare seg på defensiv dødball. To hjemmeseiere mot sterke Bryne og Kongsvinger er overbevisende.

I dag er det Mjøndalen som er motstander på Aspmyra, og det blir neppe noe problem for Cato Hansen å motivere spillerne.

– Vi er veldig hevnlystne. Vi tapte begge kampene mot Mjøndalen i fjor og det bør trigge til ekstra innsats.

  • Her kan du se høydepunktene fra tilsvarende oppgjør i fjor, hvor Mjøndalen vant 2-0 på Aspmyra i august. (artikkelen fortsetter under)
Video Bodø/Glimt - Mjøndalen samandrag

Bodø/Glimt - Mjøndalen samandrag

Fikk fornyet tillit

Fredag ble det avgjort av styret i Glimt at Cato Hansen får fortsette som hovedtrener ut inneværende sesong.

Hansen selv mener det ikke vil ha noe å si foran kampen i dag.

– Det blir ingen forskjell. Vi forbereder oss akkurat som vi har gjort tidligere. Vinnerviljen og fokuset er som det har vært, og skal være. Jeg tror ikke spillerne heller vil merke noen forskjell, sier han.