Bodøsyklist i bruddet på Leknes

Bodøsyklisten August Jensen har fått med seg en gruppe og har ett til to minutter tilbake til hovedfeltet.

Bruddet gjennom Leknes i Arctic Race i Lofoten. Bodøsyklisten August Jensen i rødt.

Bruddet gjennom Leknes i Arctic Race i Lofoten. Bodøsyklisten August Jensen i rødt.

Feltet passerte Stamsund like før klokka 16.00 og rapportene fra løypa forteller at August Jensen har fått med seg en gruppe og har ett til to minutter tilbake til hovedfeltet. 250 personer har samlet seg i Rokkvika i Stamsund. Et 20-talls båter har samlet seg på vika, skriver Lofotposten.

21-åringen fra Bodø sitter i brudd sammen med Olsson, Wilson, Jensen, Lukkedal, Helven og Downing. Rytterne nærmer seg målgang.

Sander Helmen vant spurten på Dal og han har vunnet alle de tre spurtene i dag. August Jensen på plass nummer tre idet feltet nærmer seg E10 nok en gang. Hovedfeltet er 43 sekunder bak, melder TV 2.

Den flateste, men naturmessig den mest spektakulære etappen, med tre innlagte spurter, startet i Svolvær i dag klokken 13.30. Rytterene ventes i mål i Svolvær mellom fem og halv seks i ettermiddag.

– Jeg er revansjesugen i dag. Det gikk ikke helt som jeg hadde planlagt i går, men jeg fikk med meg tre bonussekunder og de var viktige, sa Thor Hushovd til Avisa Nordland før dagens start.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arctic Race, brudd på Leknes

Her er bruddet på Leknes, med bodøsyklisten August Jensen i rødt.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

I går gikk startskuddet for den første etappen og Thor Hushovd var langt fremme i spurten, men det var nederlenderen Kenny van Hummel som vant tidenes første etappe av Arctic Race of Norway.

Thor Hushovd måtte ta til takke med en fjerdeplass i etappen på 192,5 kilometer som gikk fra Bodø sentrum og rundt Saltenfjorden og tilbake til Bodø.

– Det var bare nesten. Vi måtte jobbe ekstremt mye i dag. Jeg brukte mye krefter de siste hundre meterne og havnet midt mellom, sier Hushovd til TV 2 rett etter målgang.