Hopp til innhold

– I dag gleder mange sykkelhjerter seg

I dag gikk startskuddet for Arctic Race of Norway i Bodø Sentrum. – Dette blir en historisk begivenhet, sier NRKs sykkelekspert som håper Thor Hushovd har beholdt formen.

Her gikk startskuddet for Arctic Race

Klokka 10.15 gikk startskuddet for Arctic Race i Bodø. Den første etappen går via Fauske, Rognan og Misvær før den ender tilbake i Bodø. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Dag Erik Pedersen

GLEDER SEG: NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen gleder seg til startskuddet går i Bodø sentrum.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– I dag er det mange sykkelhjerter som gleder seg, og jeg er kjempespent for å se om alt fungerer.

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen er i ekstase i forkant av Arctic Race, som hadde startskudd klokken 10.15 i Bodø sentrum.

– Jeg håper lokalbefolkningen i dag er stolte, putter på seg smilet og gleder seg over å få dette sykkelsirkuset til Nord-Norge. Dette blir det største sykkelløpet vi har hatt her til lands, i alle fall nordpå, sier han.

– Hvor stort er dette egentlig for landsdelen?

– Det er vanskelig å forestille seg hvor stort dette er. Løpets fire etapper sendes på TV til over hundre land. Man må nesten se det for å skjønne hvor spektakulært dette blir.

Raftsundet i Lofoten

Senere i Arctic Race skal Thor Hushovd og de andre deltagerne sykle langs naturskjønne Raftsundet mellom Lofoten og Vesterålen.

Foto: Trym Ivar Bergsmo/ARN

Har tro på Jensen og Norhaug

Katjusajsyklisten Alexander Kristoff måtte tidligere denne uken melde avbud på grunn av lungebetennelse, og Pedersen er spent på om Hushovd har beholdt formen fra Polen rundt.

– Han er snart i VM-form, og jeg håper han følger opp suksessen han har hatt hittil. Det er synd Kristoff måtte melde avbud, men det er mange andre spennende ryttere å følge med på i dag, fortsetter Pedersen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Han trekker blant andre frem Lars Petter Norhaug og hjemmehåpet August Jensen.

– Jeg snakket med Jensen i går, og han er forventningsfull. Han kjenner presset på hjemmebane, og er i angrepsposisjon.

– Hvilke utfordringer står rytterne overfor slik du ser det?

– Sidevind i feltene er klart en utfordring, og kan gjøre løpet tøft for rytterne. Det blåste veldig i går, men det ser bra ut nå, sier han.

(artikkelen fortsetter under)

Tror løpet kan bli større

Dagens etappe er på 192 kilometer og starter og avsluttes i Bodø. Pedersen tror det er duket for spektakulære TV-bilder.

– Sykkelmessig er det ikke den mest utfordrende etappen, selv om det er en cirka 10 kilometer lang bakke underveis. Jeg tipper en gruppe på 20-25 ryttere i tet, og at en gruppe med våre favoritter rykker fra inn mot mål, spår Pedersen.

Tror du løpet kan bli større i årene som kommer?

Jeg tror løpet kan bli utvidet med flere etapper enda lenger nord hvis arrangørene lykkes. Mulighetene er enorme, avslutter Pedersen.

Hushovd testet veibanen

Tirsdag inviterte Thor Hushovd til treningstur på Instagram.

Ruta for Arctic Race of Norway

Slik sykles Arctic Race of Norway.

Foto: arctic-race.no