Ishockeyforbundet: – Vi beklager at Narvik ikke ønsker å ta imot plassen i eliteserien

Narvik blir ikke Norges nordligste eliteserieklubb etter at klubben takket nei til plassen i eliteserien ishockey for neste sesong.

I KAMPENS HETE: Arctic Eagles vant 8-3

Narvik-klubben Arctic Eagles kunne blitt den første nordnorske klubben i eliteserien i ishockey. Men det takket de nei til.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Vi kan ikke se at like vilkår og rettferdighet, som Norges Ishockeyforbund legger til grunn, er ivaretatt, selv etter at vi har fremmet forslag til løsning for dette, skriver Narvik hockey i en pressemelding.

Tilbudet om spill i eliteserien kom fra forbundet 10. mai etter at Lørenskog ble fratatt lisensen. Siden den gang har Narvik-klubben vurdert tilbudet frem og tilbake.

– Styret og klubben lever godt med beslutningen, men det er klart at vi har en hel landsdel som er skuffet over at vi ikke er i eliteserien, sier styreleder i Narvik ishockeyklubb, Stig Winther.

Doble kamper

Han forklarer at klubben fikk tilbud om å spille doble kamper, noe de mener ville medført en ulempe på bortekampene. Under et styremøte i klubben sent torsdag kveld, landet styret på at de takker nei til tilbudet om spill i eliteserien.

– På søndagene vil vi møte et uthvilt lag, da vil de tre poenge på søndagene bli svært vanskelig for oss å få med oss hjem, sier han.

Winther forklarer at det i så fall ville vært snakk om at de møter to forskjellige lag i løpet av ei helg, slik at Arctic Eagles vil ha en kamp i beina når de møter et uthvilt lag.

Ishockeyforbundet: – Beklager at de ikke ønsker å ta imot

Norges Ishockeyforbund skriver i en pressemelding fredag kveld at Narvik aksepterte og bekreftet betingelsene for deltakelse i eliteserien uten å ta forbehold om serieoppsett eller økonomi.

I kveld har forbundet kommet frem til at de ikke kan strekke seg lengre enn tilbudet de presenterte for klubben.

– Jeg registrerer at Narvik har endret sin argumentasjon underveis i prosessen, og at det ikke lenger er de økonomiske forutsetningene som er utslagsgivende, sier generalsekretær Ottar Eide.

Forbundet sier videre at tilbudet ville gitt en god mulighet for utbredelsen av sporten i landet og beklager at Narvi ikke ønsker å ta i mot den tilbudte plassen i eliteserien.

– Vi mener det forelagte tilbudet til justert serieoppsett burde være akseptabelt for Narvik, sier han.

Kom ikke til enighet om bortekamper

Ishockeyforbundet tilbudte Narvik å spille doble hjemmekamper mot samme motstander, doble bortekamper mot to forskjellige motstandere og ni enkeltkamper i midtuke, fire hjemme og fem borte.

– Vi håper at om vi skal spille i førstedivisjon til neste år og om vi kommer til kvalifisering, at vi kvalifiserer oss til en serie som er mulig å spille i økonomisk og sportslig, sier Winther.

Saken er tema under styremøte i ishockeyforbundet fredag kveld.