Skatteetaten advarer mot falsk e-post

Falsk e-post hevder du kan få refundert 6874 kroner fra Skattetaten. – Dette er forsøk på nettsvindel, advarer etaten.

Skatteetaten

– Dette er forsøk på nettsvindel og folk må slette e-postene, sier kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten, Siv Simonsen Kibsgaard.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell

Falske e-poster om skatterefusjon sirkulerer nå på nettet. I e-postene blir folk bedt om å oppgi kredittkortopplysninger for å få utbetalt skattepengene.

– Dette er forsøk på nettsvindel og folk må slette e-postene, sier kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten, Siv Simonsen Kibsgaard.

I disse falske e-postene har svindlerne skaffet seg tilgang på skatteetaten sin logo samt logoene fra de mest kjent kredittkortleverandørene.

De har også satt opp egne felt i et skjema der de ber om at nødvendige kredittkortopplysninger skal fylles, dette som ei forutsetning for at skattepengene kan utbeteles.

Ber aldri om sensitive opplysninger

– Dette er et såkalt phishing-forsøk for å lure til seg kredittkortnummer og koder. I e-posten får mottaker beskjed om at hun eller han vil få tilbakebetalt et tilgodebeløp på skatten. For å få utbetalt pengene må mottaker sende inn sensitiv informasjon ved å trykke på en lenke, sier Siv Simonsen Kibsgaard.

Hun legger til at dersom Skatteetaten ber om informasjon på e-post er det alltid svindel.

– Vi vil aldri be om personlig informasjon på e-post, sier Siv Simonsen Kibsgaard til NRK.no.

Dette gjør du

Svindel

Skatteetaten har i dag mottatt en rekke meldinger om at det er sendt ut faslke e-poster om skatterefusjon.

Foto: Kåre riibe Ramskjell

Men ikke alle er klar over at dette er svindel. Og noen faller for fristelsen av å fylle ut inforasjonen.

– Hvis du har vært så uheldig at du har gått på en liten smell og fylt ut sensitiv informasjon på e-post, anbefaler vi at du tar kontakt med oss, og får sperret kortet du har gitt informasjon om.

Hvem som sender ut disse falske e-postene er vanskelig å avdekke. Men Skatteetaten har egne rutiner for å håndtere dette.