«Hoppemannen» slår til igjen

«Hoppemannen» ble kjent over hele Norge da han betalte unge gutter for å hoppe på seg. Nå nekter politiet han å ta kontakt med en 14-årig gutt.

Mosjøen politistasjon, Helgeland politidistrikt

Helgeland politidistrikt satte ned foten etter en bekymret mor kontaktet dem og ønsket besøksforbud.

Foto: NRK

Nå har han slått til nok en gang, og politiet har gitt besøksforbud etter at han kontaktet en 14 år gammel gutt i Rana gjennom internett. Det var guttens mor som kontaktet politiet.

«Hoppemannen» er kjent over hele landet etter at han flere ganger har oppsøkt unge gutter for å få dem til å sparke, slå og hoppe på han mot betaling.

– Konsekvensene av et eventuelt brudd på et besøksforbud er straffbart, og det fører som oftest til et bøteforhold. Dette forbudet er forkynt for vedkommende, sier leder for Helgeland politidistrikts økokrimavdeling og politiadvokat Kåre Skognes.

Tidligere har «Hoppemannen» måtte betale en bot på 15.000 kroner i Østfold for uanstendig oppførsel i nærvær av barn under 16.

Han har også flere ganger blitt anmeldt til politiet av bekymrede foreldre og lærere.

– Jeg har forståelse for at foreldre ikke ønsker at barna skal ha kontakt med mannen, sier politiadvokaten.

Han skal ved flere anledninger ha skremt flere barn og foreldre på mange forskjellige steder i landet i flere år, på steder som blant annet Fredrikstad, Stavanger og Trondheim.

Jeg er kjent med hva mannen har gjort tidligere, og det eneste jeg vil si om det nå er at på bakgrunn av dette fant vi det riktig å ilegge et besøksforbud, sier Kåre Skognes.

«Hoppemannen» skal ha lurt gutter til å hoppe på seg siden 2000, men ble først kjent for politiet i 2008, ifølge Dagbladet.

«Ingen kriminell handling»


NRK.no skrev i 2010 at grunnen til at «Hoppemannen» ikke har havnet i fengsel er at politiet ikke ser at det har blitt utført noen kriminelle handlinger.

– Dette foregår i kontrollerte former og det er aldri fare for at noen andre enn meg selv skal bli skadd. Jeg jobber med meg selv og min egen smerte og det er det, sa «Hoppemannen» til Rana Blad i 2010.

Selv om "Hoppemannen" nå har fått et besøksforbud, vil fortsatt ikke politiet arrestere han.

Kåre Skognes

Kåre Skognes i Helgeland politidistrikt har forståelse for at foreldre vil holde barna sine unna 'Hoppemannen'.

Foto: Helgeland Politidistrikt

Alle er frie fram til de har gjort noe straffbart, og vi ser ikke noen grunn til å stoppe han før noe kriminelt har funnet sted. Vi får heller ta stilling til det hvis han skulle bryte besøksforbudet, sier Kåre Skognes til NRK Nordland.

Teste egen smerteterskel

Det har vært spekulert i mange år om «Hoppemannen» gjør dette for seksuell nytelse, men dette er noe han selv benekter. Ranamannen sier at han gjør dette for å teste og utvikle sin egen smerteterskel.

– Jeg kunne ikke drømt om å ha noen seksuelle opplevelser med barn. Det blir bare helt feil.