«Bomben» var harmløs

Den bombelignende gjenstanden i Brønnøysund viste seg å være harmløs.

"Bomben"

Den bombelignende gjenstanden er nå uskaldeliggjort

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Den bombelignende gjenstanden som tidligere i ettermiddag ble levert inn på lensmannskontoret i Brønnøysund ble i kveld uskadeliggjort av politiets bombegruppe. I følge politiet var gjenstanden riktignok laget for å se ekte ut, men var det ikke.

– Ifølge bombegruppa inneholdt ikke gjenstanden sprengstoff. Men den inneholdt en god del ledninger og elektronikk for å se ektre ut, opplyser operasjonsleder Knut Tverå.

I ettermiddag ble et større område ved Rådhuset i Brønnøysund. Gjenstanden ble levert på lensmannskontoret like etter klokka 14 i ettermiddag.Klokka 1730 i ettermiddag kom bombegruppa fra Oslo til Brønnøysund.

Bombetrussel i Brønnøysund

Et større område ved rådhuset i Brønnøysund ble i ettermiddag sperret av.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

– Det ble reagert på utseende på gjenstanden. Det gjorde at gjenstanden ble tatt med ut til et sikkert område og plassert der mens man venter på bombegruppa, sier Kathrine Føysa, jourhavende jurist ved Helgeland politidistrikt til nrk.no.

En person som er kjent for politiet fra før, er pågrepet og siktet i saken. Mannen har erkjent å ha laget gjenstanden og har opplyst at den ikke inneholder særlig farlige elementer.

Mannen skal i nye avhør i morgen.

– Det er en ung mann som politiet kjenner til fra før. Ut over det kan jeg ikke kommentere hvem denne personen er, sier Føysa.