– Som å bli trener for Manchester United

Nicholas Korsgård fra Bodø er ansatt som assisterende trener i den prestisjetunge spillerorganisasjonen Fnatic. – Som å bli trener for en toppklubb i fotball, sier ekspert.

Nicholas Korsgård

Nicholas «NicoThePico» Korsgård, her avbildet mens han fremdeles var analytiker og trener for Origen.

Foto: Riot Games

Nicholas Korsgård, bedre kjent som «NicoThePico» i e-sportsmiljøet, har gjort karriere på europeisk toppnivå innenfor spillet League of Legends.

Nicholas Korsgård

– Jeg er veldig motivert, sier Nicholas Korsgård om sin nye trenerjobb. Korsgård fullførte for øvrig en bachelor i økonomi og ledelse i desember.

Foto: Karina Ziminaite / GameSports.de

Denne uken ble det kjent at han har fått stilling som assisterende trener for Fnatic, som er en profesjonell e-sportsorganisasjon med spillere fra hele verden.

– Fnatic er på mange måter den mest anerkjente og etablerte spillerorganisasjonen innenfor e-sport. Å få navnet sitt knyttet opp mot en så velrenommert organisasjon betyr veldig mye, og gir store profesjonelle muligheter for meg videre fremover, sier Korsgård på telefon fra Berlin.

For det er nettopp i Berlin alle topplagene i Europa er stasjonert, og det er derfor her han vil bli værende videre framover.

Korsgård er klar på én ting: Dette er toppidrett, og mer enn en fulltidsjobb.

I denne type jobb har du ikke fri. Du tenker hele tiden over spillet, og hva du kan gjøre for å heve nivået blant spillerne dine.

Nicholas Korsgård

Tjener millioner

E-sportsjournalist Kenneth Gaupseth Johansen i Gamer.no forteller at det spilles om alt fra én millioner dollar til tolv-tretten millioner dollar i de største turneringene. De beste spillerne kan ha en årslønn på flere millioner kroner.

Kenneth Gaupseth Johansen

Kenneth Gaupseth Johansen i Gamer.no har god oversikt over e-sportmiljøet nasjonalt og internasjonalt.

Foto: Gamer.no / Telenor

– Miljøet er i sterk vekst, og seertallene øker hele tiden. I det siste har store fotballklubber hoppet på bølgen. Både United, Valencia, West Ham, Schalke 04 har egne e-sportsavdelinger i lagene sine.

Det er budrunde på de beste spillerne, på samme måste som i profesjonell fotball. Og spillerne stiller krav om både lønn og frynsegoder.

– Fnatic er i så henseende en av de aller største organisasjonene. De driver som andre idrettsorganisasjoner, og lønner både trenere og analytikere. Å gå inn på trenersiden der, er det samme som å bli trener for United i fotballsammenheng.

Flyttet til Berlin

For Nicholas Korsgård startet det hele for åtte-ni år siden, da han bestemte seg for å satse alt på e-sport. Siden den gang har han vært kommentator i mange turneringer, vært med på å starte den norske toppklubben Atraxy (nå myXMG) og spilt for britiske Enigma.

Etter å ha lagt egen karriere som spiller på hylla, flyttet han til Berlin for å bli hovedanalytiker og senere hovedtrener for et av Europas beste lag, Origen.

Korsgård forlot imidlertid Origen for et par uker siden, og denne uken sprakk altså nyheten om at han har signert kontrakt med Fnatic.

For 24-åringen betyr det noen hektiske måneder framover.

– Vi begynner å nærme oss slutten på den vanlige sesongen. I august er det finale i Krakow. Gjør vi det bra der, blir vi å reise til Korea på treningsleir, før turen går til VM i USA, sier Korsgård, før han må legge på for å følge laget sitt inn i nok en kamp.