– Passer veldig dårlig med så mye nedbør her

OBS-varselet om store nedbørsmengder gjør at den rasutsatte fylkesveien mellom Andenes og Bleik stenges. Statens vegvesen frykter regnet skal utløse nye ras i området.

Rasutsatt fylkesvei Bleik

Vegvesenet har i dag vært på befaring i det rasutsatte området på fylkesvei 976 i Vesterålen. Som bildet viser er det foreløpig ingen bevegelse i området.

Foto: Statens vegvesen

Meteorologene venter store nedbørsmengder i Nordland både tirsdag og onsdag. Lokalt kan det komme opptil 50 milimeter nedbør i løpet av det neste døgnet.

Fylkesvei 976 Bleik

Det er varslet store nedbørmengder i Nordland det neste døgnet. Langs fylkesvei 976 var det dårlig sikt tirsdag.

Foto: Statens vegvesen

Nå frykter vegvesenet at det kan få konsekvenser for den rasutsatte fylkesvei 976 mellom Andenes og Bleik i Vesterålen.

– Det er veldig ugunstig at det kommer så store nedbørsmengder i det området her. Vi er redd for at steiner kan løsne i fjellet, forklarer byggeleder Magne Berg.

Flere ganger har det gått ras i det samme området. I fjor høst ble fylkesveien stengt i ukesvis etter at flere steiner raste ned.

Frykter nye ras

Den gangen varslet vegvesenet strenge stengerutiner. De kommer inn i bildet nå, forteller byggelederen.

– Vi har et system når det gjelder stenging her. Blant annet inneholder det et krav til hvor mye nedbør som kan komme i løpet av et døgn før vi stenger veien. Med de mengdene som nå blir varslet, ser det ut til at det vil overstige kravene.

– Er det fare for ras?

– Ja, det er derfor vi har dette kravet. Det er ugunstig for området at det kommer så store nedbørsmengder. Derfor stenger vi veien fra i kveld, sier Berg.

Ny vurdering i morra

Veien mellom Andenes og Bleik blir stengt fra klokka 20 i kveld. Hvor lenge det blir, tør ikke byggelederen forskuttere.

Statens vegvesen har i dag vært på befaring i området.

– Det er dårlig sikt, men vi kan foreløpig ikke se noen bevegelse i rasområdet.

– Med de prognosene vi ser nå kan vi kanskje åpne strekningen igjen i morra. Men vi skal gjøre en ny vurdering på formiddagen.

Created by InfoDispatcher

En flere tonn tung kampestein dundret i november i fjor ned fra fjellsida og la seg pent på fylkesvei 976 i Andøy. FOTO: 03030-TIPSER