– Opprykkstoget går snart for Glimt

Hvis ikke Bodø/Glimt vinner sine neste kamper er de ute av opprykkskampen for godt. Det tror NRKs fotballekspert Karl Petter Løken.

NRKs fotball-ekspert Karl-Petter Løken

NRKs fotball-ekspert Karl-Petter Løken tror det må snu fort for Glimt, dersom de fortsatt skal ha en lite håp om å kjempe i toppen.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

– Muligheten til å rykke opp svinner i løpet av et par runder nå. Jeg regner med at det var målsettingen til Glimt, men nå er de allerede ni poeng bak. De må skjerpe seg raskt, ellers går toget tidlig, sier Løken til nrk.no.

  • Bli med å diskuter Bodø/Glimt nederst i saken!

Bodø/Glimt har fått alt annet enn en god start på årets sesong. Tre poeng på seks kamper, og bare tre mål riktig vei har sendt nordlendingene til bunnen av tabellen.

Den tidligere landslags- og Rosenborg-spilleren Løken holdt Glimt som en av flere opprykkskandidater før sesongen, men han tror Glimt får en fortsatt tung sesong om det ikke snur raskt.

– Trasig å begynne dårlig

– Hvis de fortsetter som nå må de etterhvert spille for å overleve. Det er trasig å begynne så dårlig, for da sniker det seg inn en følelse av at man på død og liv må vinne neste kamp. Får man først den følelsen, knyter det seg og man spiller dårligere enn det man normalt gjør, fortsetter Løken.

I dag spiller gultrøyene borte mot Løv-Ham i Bergen. Selv om bergenserne også har fått en treig sesongstart, blir det ingen enkel oppgave. I forrige hjemmekamp slo Løv-Ham sterke Strømmen 3-0.

– Etter Strømmen-kampen og sist mot Bryne har selvtilliten vokst. Om man får inn samme offervilje på søndag, så kan det bli gøy, sier Løv-Ham-trener Arne Sandstø til klubbens hjemmesider.

(artikkelen fortsetter under)

Video Sammendrag 4. runde: Bodø/Glimt - HamKam

Kåre Ingebrigtsen og Bodø/Glimt har fått en vanskelig start på sesongen.

Foto: Nyhetsspiller

– Ingen løsning å sparke treneren

Hva som kan snu den dårlige trenden for Glimt, synes Løken det er vanskelig å si noe om. Flere har i det siste tatt til orde for å kvitte seg med Kåre Ingebrigtsen, men akkurat det, tror ikke Løken er løsningen.

– Så lett er det ikke. Å sparke treneren er ikke alltid det er den beste løsningen. Det er bare spilt seks kamper og de må ikke få panikk ennå. Vi har hatt dårlig starter med RBK også, og det har gått bra til slutt likevel, sier han.

For Glimt-supporterne kan det være en trøst at Glimt vant begge kampene mot Løv-Ham i fjor med 3-0 hjemme og 1-0 borte.

Christian Berg må stå over ettersom han fortsatt sliter med smerter i ankelen. Det samme gjør Per Verner Rønning som skal bli pappa for første gang.

Men uansett hvordan det går mot Løv-Ham er NRKs fotballekspert sikker på at det ikke blir 2. divisjonsfotball i Bodø neste år.

– Hvis vi ser på stallen bør det normalt holde til å overleve, men det er ingen garantier. Først og fremst må de begynne å vinne hjemme.