Glimt står fortsatt uten seier

Bodø/Glimt står fortsatt uten seier i årets 1. divisjon etter oppgjøret mot HamKam. – Dette var dårlig betalt, sa Kåre Ingebrigtsen etter poengdelingen.

Kampfakta: Bodø/Glimt - HamKam 1-1

Et hardt presset Bodø/Glimt var i desperat poengjakt mot HamKam på Aspmyra. Det begynt meget bra og Glimt tok fortjent ledelsen på straffe ved Jim Johansen etter 24 minutter.

Men så sluknet det. Fem minutter senere var utligningen et faktum. Niklas Solhaug scoret for HamKam og dermed ble det poengdeling, akkurat som i forrige hjemmekamp mot Sandefjord.

– Dårlig betalt

Det synes Kåre Ingebrigtsen var urettferdig.

– Dette er dårlig betalt. Vi er best i store deler av kampen, men er litt for unøykatig fremover. Vi skaper litt for få store sjanser i forhold til hvor mye vi har ballen, sier treneren til NRK rett etter kampslutt.

Ingebrigtsens jobb har vært i fokus den siste tiden og spesielt etter krisemøtet ledelsen i Glimt hadde i påsken. Han fikk imidlertid fortsatt tillit og i dag var det bedring å spore.

Lovende unggutter

I dag var det fremtidens Bodø/Glimt som viste seg frem på Aspmyra. Daniel Berntsen (18), Martin Bjørnbak (19) og Erlend Robertsen (18) var alle sentrale. Spesielt Berntsen imponerte i sin indreløperposisjon.

På en dag hvor Glimt ikke fikk alle poengene, er det ungguttenes innsats som er det positive.

– Vi jobber videre og jeg synes vi har et ungt og spennende mannnskap. Gutta hadde fortjent en seier i dag, sier Ingebrigtsen.

Han mener det naturlig at det vil svinge ettersom mye av rutinen forsvant etter fjorårssesongen.

– Rutinerte folk hadde kanskje tatt seg bedre tid i de avgjørende situasjonene, men vi får masse erfaring fra disse kampene. Det er en bra fotballgjeng, dette her. Nå handler det bare om å gå i krigen og slåss for poengene på bortebane, fortsetter Ingebrigtsen.

– Ikke Ingebrigtsens feil

Målscorer Jim Johansen er enig med treneren.

– Jeg synes de ungguttene som kommer innpå gjør det bra. Men vi er ikke i flytsonen, sier han.

Johansen vil heller ikke høre snakk om at det er treneren som har skyld i at det ikke har blitt flere poeng.

– Når ikke vi leverer resultater går det utover han, men problemet ligger ikke der. Det er vi spilleren som må stå fram. Vi har vært for snille til nå, fastslår den tidligere Strømsgodset-spilleren.

Fortsatt under streken

Spørsmålet er imidlertid hvor lang tid ungguttene har på seg før de må levere resultater.

Bodø/Glimt ligger under streken før resten av lagene har spilt ferdig sine kamper i den 4. runden. To poeng på fire kamper er for lite. Det positive får være at Glimt i hvertfall ikke taper på hjemmebane.