Bodø/Glimt beholder treneren

Gjennom hele dagen har styret i Bodø/Glimt sittet i krisemøte. Konklusjonen ble at Kåre Ingebrigtsen får beholde jobben og at situasjonen er uforandret.

Styret i Bodø/Glimt

Fra venstre og rundt bordet: Klubbdirektør Bjørn Tore Hansen, styremedlem Kristin Hammervik, styremedlem Rune Stensland, styremedlem Paul Martin Strand, nestleder Ørjan Berg og styreleder Mads Torrisen har i hele dag sittet i møte.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Styret i Bodø/Glimt har sittet samlet i møte helt siden klokken 09.00 i dag. Litt før klokken 12 møtte også Kåre Ingebrigtsen opp.

Rundt klokka 13.00 kom styreleder Mads Torrisen ut og fortalte at alt er som før i Bodø/Glimt.

– Vi har vurdert situasjonen og er krystallklare på at vi ikke er fornøyd, men vi foretar oss ingenting nå, sier han til nrk.no.

Torrisen forteller videre at situasjonen i Glimt vurderes fortløpende frem mot hjemmemøte med HamKam 2. påskedag.

– Hvis det ikke blir som vi håper må vi vurdere tiltak. Vi var alle enig om at vi ikke er fornøyd, sier han.

– Positivt at vi snakker sammen

Inntil videre beholder altså Kåre Ingebrigtsen jobben som hovedtrener i Bodø/Glimt, til tross for den elendige sesongstarten. Han var fornøyd med møtet i dag.

– Det positive med møtet er at vi snakker sammen. Vi har alle en ting vi jobber i mot, og det er at Bodø/Glimt skal bli bedre, sier Ingebrigtsen.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen får beholde jobben inntil videre.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Styret sier de vil evaluere situasjonen etter møtet med HamKam, men Ingebrigtsen fastholder at han ikke har fått noen frist på å levere resultater.

– Jeg har ikke fått noen deadline, men det er klart at vi lever av resultatene i fotball. Vi må bli bedre enn vi har vært til nå.

  • Hva synes du om avgjørelsen til Glimt-styret?

Avbrøt ferien

I går var styreleder Mads Torrisen, nestleder Ørjan Berg og klubbdirektør Bjørn Tore Hansen i et forberende møte.

Torrisen avbrøt påskeferien i Sverige etter at Bodø/Glimt tapte 3-0 mot Sandnes Ulf, og dro til Bodø for å løse det som kun kan kalles en krise i Bodø-klubben.

I dag har store deler av styret blitt samlet i kontorene på Aspmyra. På agendaen sto, etter det NRK erfarer, trenerjobben til Kåre Ingebrigtsen.

I går sa styreleder Torrisen at alle i klubben skal evalueres.

– Hele gjengen skal bli vurdert. Det gjelder alle fra topp til bunn, ingen slipper unna, sier han til NRK.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Elendig sesongstart

Sesongstarten til Bodø/Glimt har sportslig sett vært meget svak. Ett poeng på tre kamper og 3-0-tap for både Sandnes Ulf og Hødd er langt unna de sportslige målsettingene. Det er derfor Torrisen har samlet de han kan i påsken.

– Vi skal ha et møte, vi som er tilgjengelig og se på det kortsiktige sportslige. Vi overhodet ikke fornøyd, sier han.

Dyrt å sparke Ingebrigtsen

Selv om Kåre Ingebrigtsen jobb helt sikkert ble diskutert i dag, kan det være økonomiske årsaker til at han fortsatt sitter i jobben.

Ifølge Avisa Nordland vil det koste klubben tre millioner å kvitte seg med treneren.

Ingebrigtsen har kontrakt ut neste år, og med de begrensede midlene Glimt rår over spørs det om de tar seg råd til et trenerbytte.

Ingebrigtsen selv har uttalt at det ikke er riktig med et trenerbytte nå. Han har fri i dag og i morgen, men er etter planen tilbake på treningsfeltet skjærtorsdag.

Video: Innsatsen mot Sandnes Ulf har bidratt til forsterke den sportslige krisen i Glimt. Her ser du hvorfor:

Video Sammendrag: Sandnes Ulf - Bodø/Glimt

Sammendrag: Sandnes Ulf - Bodø/Glimt