Hopp til innhold

Tiltalt for å ha mishandlet mannen sin i 42 år

En 72 år gammel kvinne fra Nordland er tiltalt for å ha mishandlet sin ektemann i mer enn 40 år.

Mannen døde tidligere i år og får ikke forklart seg i retten. Kvinnen avviser alle beskyldninger om vold og mishandling, skriver Avisa Nordland.

Ifølge tiltalen skal hun jevnlig ha opptrådt voldelig, truende, psykisk trakassert og krenket ektemannen. Hun skal ha kuttet mannen sin med kniv og slått ham med forskjellige gjenstander.

Avviser beskyldningene

Kvinnen, som avviser alle beskyldninger om vold og mishandling, kontaktet selv politiet i mars 2010 for å få mannen fjernet fra huset. Saken ble snudd på hodet da Salten tingrett ila kvinnen besøksforbud i eget hjem.

Barna til paret står på farens side, noe 72-åringen ikke kan forstå. Hun mener det må være fordi mannen matet dem med gal informasjon.

– Det store, stygge trollet

– Det er jeg som er blitt det store stygge trollet, men mannen min var to personer. Én når vi var alene, en helt annen når barna eller andre var til stede, sier hun.
Statsadvokatene i Nordland mener det er kvinnen som har mishandlet mannen sin grovt, og helt fra høsten 1961.

72-åringen anklages for blant annet å ha tvunget mannen sin til å bo i kjellerstua, hindret mannen adgang til kjøkken, bad og toalett, klippet opp og kastet klærne hans ut av vinduet, kastet posten hans, fratatt han medisiner og nektet han tilgang til telefon.

– Jeg har ikke gjort noe av det, sier kvinnen.