Normal

– Enda ikke for sent å finne rimelige billetter til Syden

Det er få plasser igjen, men det er fremdeles mulig å komme seg til varmere strøk i ferien hvis man er villig til å betale noen tusenlapper.

Kreta

Turoperatørene melder om en solid økning i salget av sydenreiser i år sammenlignet med i fjor, og gir det dårlige været skylden for at mange nordmenn rømmer landet i ferien.

Foto: Petter Strøm / NRK

Tonje Fossum

Tonje Løkaas Fossum i Ving Norge.

Foto: Ving

Ving Norge har opplevd en enorm salgsvekst etter 17. mai, forteller markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum til NRK.

– De siste fem ukene har vi opplevd en salgsøkning på 30 prosent sammenlignet med fjoråret. Enkelte uker har økningen vært oppe i 70 prosent.

Fossum forteller at de har solgt ni av ti reiser for juli måned, men påpeker at det fremdeles finnes muligheter for dem som er ute i siste liten.

Hun trekker fram eksempler som Oslo–Rhodos for 6595 og Bodø–Bulgaria for 9095 med avgang 15. juli, og Stavanger–Kreta for 5095 den 11. juli.

– Billigste denne måneden er 25. juli fra Stavanger til Kroatia og 30. juli fra Trondheim til Kreta. Begge disse for 4345.

– Begynner å bli fullt

Nora Aspengren

Nora Aspengren hos Star Tour.

Foto: Pressefoto

Også kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren hos Star Tour forteller om rekordsalg.

– En regntung vår ga rekordsalg i siste uken i mai på hele 76 prosent, og i forrige uke økte også salget til Hellas med 20 prosent sammenlignet med året før.

Hun trekker fram Tyrkia, Rhodos, Mallorca og Kreta som favoritter blant nordmenn i sommer.

– Man kan fortsatt gjøre gode solkupp hos oss, blant annet til Kypros, Gran Canaria og Rhodos. Tilbudene endrer seg hele tiden, så det gjelder å følge med.

– Hva ligger prisene på?

– Med avreise allerede denne uken kan man reise fra Værnes til Kreta for cirka 7500 kroner, fra Stavanger til Kypros for cirka 8000 og fra Oslo til Sicilia for 9500.

– Mange har bestilt ferien tidlig

Beatriz Rivera

Beatriz Rivera i Apollo.

Foto: Johnny Syversen / Apollo

Hos Apollo ligger de salgsmessig omtrent på samme nivå som i fjor, men selskapet hadde en solid salgsøkning i mai i år.

– Det som skiller denne sommeren fra fjorårets, er at mange har bestilt ferien sin tidlig. Det gjør at det ikke er så mye ledig nå. Men det er fremdeles plasser igjen, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera.

Hun trekker fram Bulgaria som et rimelig reisemål, men at det også finnes reiser til både Hellas, Spania, Tyrkia og Kroatia til en overkommelig sum.

– Billigste i juli er en uke til Rhodos med avreise 29. juli for 3898, eller to uker til Kreta for 4498. Begge disse uspesifisert.

– Ikke vent til siste liten

Turoperatørene er enige om en ting: Det er ikke lenger sånn at det lønner seg å vente for lenge med å bestille ferieturen.

– Mitt beste tips er å holde øye med de første tilbudene fremfor de som kommer i siste minutt. Da kan du få akkurat den ferien du drømmer om, sier Nora Aspengren i Star Tour.

Kan man vente til etter skoleferien med å reise, er det mye å spare. Da kan man finne priser fra 1398 og oppover, ifølge turoperatørene.

Del gjerne dine egne ferietips i kommentarfeltet under.