16-åring håper på mer jubel mot Odd

Med tre erfarne spillere på vei ut, får Bodø/Glimt det travelt i overgangsvinduet. Det kan samtidig bety flere sjanser for stortalentet Jens Petter Hauge, som ble historisk forrige helg.

Jens Petter Hauge

16 år gamle Jens Petter Hauge jubler for hattrick i cupkampen mot Fløya tidligere i år. Forrige helg ble han tidenes yngste målscorer i toppdivisjonen for Glimt.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

Den 16 år gamle angrepsspilleren noterte seg nemlig for ny klubbrekord da han satte spikeren i kista da et effektivt Glimt-lag slo Start 4-1 borte i forrige seriekamp.

Med om lag 100 dagers margin ble Jens Petter Hauge tidenes yngste målscorer for de helgule i toppdivisjonen – uten at han selv var klar over det.

– Det er artig, og viser seg at hard jobbing betaler seg, sier stortalentet selv til NRK.

Sammen med lagkameratene forbereder han seg på knalltøff motstand når Odd i dag gjester Aspmyra. Et lag som befinner seg i helt andre enden av tabellen.

– Jeg tror vi har gode muligheter. Mot Rosenborg viste vi at vi har sjans mot de beste lagene, reflekterer Hauge, og tenker på første kamp etter EM-pausen - en kamp som endte 0-0.

Store utskiftninger

Hauge har fått flere sjanser av trener Aasmund Bjørkan denne sesongen på et Glimt-lag som holder en lav gjennomsnittsalder.

Aasmund Bjørkan

Bodø/Glimt-trener Aasmund Bjørkan kan få en travel sommer på overgangsmarkedet.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Lavere kan den bli, for flere spillere er på vei ut av klubben.

Islands EM-helt Hannes Halldorsson, som er på utlån fra nederlandske Nijmegen, spiller sin siste kamp for de helgule søndag mot Odd. Det samme kan være tilfelle med den rutinerte indreløperen Henrik Furebotn.

Mens keeperkjempen før helga ble klar for den danske klubben Randers, er Furebotn på vei til gamleklubben Sogndal. Samtidig har 26 år gamle Anders Karlsen lagt opp som fotballspiller for å satse på studier.

– Anders er en lokal gutt. Det er kjempesynd at han gir seg, men vi har full respekt for avgjørelsen hans, kommenterer Aasmund Bjørkan.

– Når det gjelder Henrik er det dialog mellom klubbene, men ingenting er klart. Det blir et hull som må fylles dersom han forlater oss.

Vil forsterke

Bjørkan understreker at arbeidet med spillerlogistikk pågår for fullt, men nekter å stresse over situasjonen.

– Vi er ikke som andre klubber, som bruker penger de ikke har. Vi har økonomi til å hente nye, og føler vi har kontroll.

– Hvor fort må de nye spillerne inn?

– Det er spennende ting på gang, men jeg kan ikke tidfeste noe. Vi har mange talentfulle unggutter, og leter etter noen som kan forsterke oss.

– Kan slå alle

I likhet med 16-åringen er Bjørkan trygg på at laget hans kan hamle opp med gull-jagende Odd søndag.

Nok en kamp som blir viktig for et lag i bunnstriden.

– Vi har hatt en kjempeflott start på høsten og går for tre poeng. Hver kamp blir et bikkjeslagsmål, men vi har vist at vi kan slå hvem som helst.