Hopp til innhold

– Selger Træna-billetter på svartebørs for 4000 kroner

Før noen vet hvilke artister som kommer, skal det ifølge Helgelands Blad selges Træna-billetter på svartebørsen for 4000 kroner.

Avisen har vært i kontakt med folk bosatt i hovedstaden som ikke har fått billetter til årets Trænafestival. Ifølge Helgelands Blad har disse vært i kontakt med folk som har kjøpt opp festivalbilletter og som selger billettene til mellom 3000-4000 kroner. Et festivalpass koster i utgangspunktet 1250 kroner.

– Jeg har hørt de samme ryktene som står i avisen. Vi hørte liknende rykter under fjorårets festival. Generelt sett har dessverre svartebørs-billetter blitt vanlig på store og populære musikkfestivaler, sier festivallederen Anita Overelv.

– Forkastelig

Ennå er det ikke klart hvilke artister som tar turen til festivalen i havgapet. I år fyller Trænafestivalen ti år. Allerede i oktober var alle jubileumsbillettene revet vekk, og siden har det blitt solgt jevnt og trutt.

Les også:

– Dersom det stemmer at folk selger billetter på svartebørs, så synes jeg som arrangør at det er helt forkastelig. Det er ulovlig, samtidig som det er sørgelig for dem som eventuelt ikke fikk kjøpe billett på grunn av at noen kjøpte opp et større parti og som da kanskje må betale det dobbelte, sier Overelv.

– Ta avstand

Det er ikke bare i Norge at Trænafestivalen har fått fotfeste blant festivalpublikummet. I fjor var det filmteam fra både Frankrike og Sveits på plass, og mange europeere har fått se hvor usedvanlig Helgelandskysten kan være.

Video Folkeliv på Trænafestivalen

Folkeliv på Trænafestivalen

Festivalpassene er utsolgt, mens noen dagspass vil bli lagt ut for salg et par måneder før festivalstart.

Festivallederen har en klar oppfordring til folk dersom de kommer over at billetter selges på svartebørs.

– Vi håper folk tar avstand og ikke kjøper disse billettene. De som kjøper eller blir tilbudt billetter på svartebørs kan jo levere inn anmeldelse.

Kaos

I fjor, som i årene før, selger Trænafestivalen 2000 billetter. Flere folk enn det klarer ikke festivalen å frakte til og fra øya.

Men kaos har det vært uansett. Flere år på rad har et utall gjester ikke kommet seg av øya. I fjor toppet det seg, og det var tilløp til ville tilstander nede på kaia søndag formiddag.

Trænafestivalen

Øya Træna ligger ute i havgapet på Helgelandskysten.

Foto: Trænafestivalen