NRK Meny
Normal

Erling Laugsand overtar som leder i Senterungdommen

Erling Laugsand ble valgt som ny leder i Senterungdommen under landsmøtet i Ålesund lørdag ettermiddag.

Sandra Borch og Erling Laugsand

Sandra Borch takket for seg som leder i Senterungdommen. Nå overtar Erling Laugsund.

Foto: Trond Vestre / NRK

Laugsand overtar etter Sandra Borch som tidligere i høst gjorde det klart at hun ikke ønsket å forsette som leder av ungdomsorganisasjonen.

24-åringen som er fra Averøy, studerer til sivilingeniør i industriell økonomi ved NTNU.

– En veldig spennende oppgave

– Det er en veldig god følelse. Jeg er veldig ydmyk overfor den tilliten jeg er blitt vist av så mange i Senterungdommen, sier Erling Laugsand.

– Hvorfor vil du bli leder i Senterungdommen?

Erling Laugsand

– Det blir veldig spennende å lede Senterungdommen, sier Erling Laugsand.

Foto: Trond Vestre / NRK

– Jeg synes det er en veldig spennende oppgave. Jeg er veldig glad i organisasjonen. Jeg mener vi har mye å bidra med og jeg har lyst til å lede det arbeidet, sier den nyvalgte lederen.

Sandra Borch som har vært en markant leder av Senterungdommen, men hun har også vært omstridt. Laugssund berømmer Borchs evne til å profilere Senterungdommen i media.

– Det skal jo mye til å bli like profilert som Sandra, men jeg kommer også til å prøve og fronte våre saker på en veldig tydelig måte, sier Erling Laugsand.

Fra posisjon til opposisjon

Etter åtte år i den rødgrønne regjeringa der Senterpartiet har sittet sammen med Arbeiderpartiet og SV, må Senterpartiet nå belage seg på et liv i opposisjon.

Den nye lederen i Senterungdommen er mindre opptatt av hva slags kurs organisasjonen skal slå inn på og mener det er viktig å ikke definere seg i forhold til andre.

– Nå tenker jeg at det er viktig at vi er opptatt av vårt eget prosjekt, hva Senterungdommen skal være, hva Senterpartiet skal være. Vi har sittet i regjering og samarbeidet med andre partier i åtte år. Det blir veldig spennende å se hvilke prosjekter vi løfter frem i tida som kommer, sier Erling Laugsand.

– Ryddig, tydelig og offensiv

Jenny Klinge og Erling Laugsand

Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) mener Erling Laugsand er et svært bra valg som leder av Senterungdommen.

Foto: Trond Vestre / NRK

Den nyvalgte lederen får skryt av Senterpartiets stortingsrepresentant Jenny Klinge som har vært til stede under landsmøtet i senterungdommen i Ålesund denne helgen.

Klinge mener Erling Laugsand er rett person i jobben som leder i Senterungdommen.

– Erling har de egenskapene som trengs. Han er knalldyktig. Han er ryddig, tydelig og offensiv, sier Klinge.

– Det vi trenger nå er en tydelig politikk fra Senterungdommen og Senterpartiet. Det klarer Erling på en veldig god måte. Jeg gleder meg til å samarbeide med ham, sier Jenny Klinge.