Molde tangerer poengrekorden med seier mot Bodø-Glimt

Den suverene serielederen Molde tar i mot Bodø/Glimt lørdag ettermiddag. Molde kan tangere sin egen poengrekord i den øverste divisjonen mens Bodø/Glimt kan ta et langt skritt ut av nedrykksstriden med seier.

Semifinale Molde

Molde jakter sin egen poengrekord mot Bodø-Glimt

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Molde har gått fra seier til seier i høst og har skaffet seg en luke på hele 11 poeng til Odd som ligger på sølvplassen i eliteserien.

Med tre poeng mot Bodø/Glimt vil Molde tangere sin egen poengrekord fra gullsesongen 2012 med 62 poeng. Molde trenger 11 poeng på de siste seks kampene for å sette tidenes poengrekord i den øverste divisjonen i norsk fotball.

Etter semifinaleseieren mot Stabæk onsdag har Molde også muligheten til å ta The Double for første gang i klubbens historie.

Kontringer

Tor Ole Skullerud

Molde-trener Tor Ole Skullerud er klar over kontringsstyrken til Bodø-Glimt.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Bodø/Glimt har vært veldig gode i enkelte kamper, særlig når laget har fått ligge kompakt bak og kjøre kontringer, sier Molde-trener Tor-Ole Skullerud til klubbens egen nettside før kampen.

I Bodø ble det poengdeling etter 1-1, Joona Toivio ga Molde ledelsen mens Bodø/Glimt sikret seg det ene poenget etter selvmål av Ole Martin Rindarøy i andre omgang.

Offensiv slagkraft

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen sier laget har mye å spille for mot Molde.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Før denne runde i eliteserien har Bodø/Glimt 28 poeng og kan skaffe seg god avstand til nedrykksstriden dersom laget tar med seg tre poeng fra Molde.

– Vi har mye å spille for. Vi har 4-5 poeng opp til midten av tabellen og vi har fem poeng ned til kvalifiseringsplassen, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til Molde FK sin nettside.

– Vi har mange hurtige kontringsspillere og må prøve å utnytte den offensive slagkraften vår, sier Halvorsen.

22 kamper uten tap

Molde har spilt 22 kamper i eliteserien uten tap. Årets eneste tap var 1-2 borte mot Odd 5.april. 22 strake kamper uten tap er ny klubbrekord. Ingen andre klubber enn Rosenborg har hatt en så mange kamper på rad uten tap i toppdivisjonen.

Lagene har møtt hverandre 35 ganger i den øverste divisjon. Bodø/Glimt har vunnet 16 ganger, Molde har vunnet 14. I Molde har hjemmelaget vunnet ni av 17 kamper, mens Bodø/Glimt har sju seirer.