Hopp til innhold

Det er langsiktig strategi som ligger bak

Orkla/Lilleborg sin beslutning om å legge ned Ello-fabrikken i Kristiansund og flytte produksjonen til Sverige skyldes en langsiktig strategi.

Torill Ytreberg

Torill Ytreberg sier styrer MÅ tenke langsiktig for å berge bedriftene

Foto: NRK

Regiondirektør Torill Ytreberg i NHO sier det ikke er med lett hjerte Lilleborg flytter produksjon ut av landet. – Selv om de tjener penger nå, skal styret tenke langsiktig og da har de konkludert slik til det beste for selskapet, sier Ytreberg.

Men er det vanskelig å drive industri i Norge?

– Det er nok ikke siste gang vi ser utflagging. Sverige har andre rammevilkår enn oss. Blant annet er skattesystemet for bedrifter gunstigere enn i Norge, sier Ytreberg.

Men regiondirektøren ønsker ikke at det skal feste seg et unntrykk av det går dårlig med norsk industri. Tvert imot – Mange bedrifter går svært godt, særlig de som eksporterer varer til utlandet. De tjener penger og har ikke tanke for utflagging, sier NHO-direktøren.

60 jobber forsvinner

ELLO i Kristiansund

Neste år blir det slutt på produksjonen ved Ello i Kristiansund

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Da styret i det Orkla-eide Lilleborg tirsdag vedtok å flytte produksjonen, fikk vel 60 ansatte ved Ello i Kristiansund melding om at det blir uten jobb i løpet av 2017. Flere av dem som jobber ved fabrikken har vært der i mange år og mange vil nok få det tøft med å få nytt arbeid, sa NAV-leder Ragnhild Fausa til NRK onsdag.