Hopp til innhold

Lover et nakent og ærlig album

Musikken kommer ofte når hun prøver minst, i dusjen eller når hun kjører bil. På nyåret kommer albumet.

Amanda Tenfjord

Amanda Tenfjord synes hun lærte mye av innspillingen av EP-en sin som kom i 2018. – jeg tror jeg har vokst som musiker og gleder meg veldig til å vise frem albumet når det kommer, sier hun.

Foto: Thomas Rosser

– Den er veldig personlig, jeg skriver ofte om egne erfaringer, men den musikken som kommer nå er ennå nærere kanskje litt naknere, mange låter er bare piano og vokal, sier Amanda Tenfjord.

Hun er hjemme på Sunnmøre i jula, familie og noen rolige dager etter et år fylt av konserter og låtskriving i Norge, Berlin og London.

– Men det kommer noen gladlåter også altså, skyter hun inn.

Mange snakker om den 21 år gamle jenta fra Tenfjord ved Ålesund. Hun slo for alvor gjennom med låten First Impression og er raskt blitt et stort navn både her hjemme og i resten av Europa.

I 2018 har det blitt mange timer på fly, mange nye låter og mange scener og konserter, Selv husker Amada konserten hun holdt i Berlin aller best. Den første konserten utenfor Norge. Billettene var revet bort og familien hennes var i salen.

– Alt stemte. Og når jeg da i tillegg ser pappa stå bakerst i publikum og synger med. Da får du en god følelse.

Amanda Tenfjord på scenen i London

Amanda har allerede mange konsertplaner for årets kom kommer, først ut er Nederland. Bilde er fra en konsert på The Lexington i London i 2018.

Foto: Simen Omland

Medisinske abstinenser

Medisinstudiene er lagt på hylla, i alle fall nesten.

– Jeg får litt abstinenser, så jeg har skaffet meg jobb på sykehuset i Trondheim, så når jeg er hjemme tar jeg av og til noen vakter, forteller hun.

Men i hverdagene er det bare musikken som gjelder, en flytende livsstil det har tatt tid å bli vant til.

– I starten var det helt grusomt. Jeg er vant til å ha timeplaner og struktur, plutselig var det bare var meg. Musikklivet og all reisingen kan være ensomt, sier Amanda.

Likevel, hun angrer ikke.

– Det har gått over all forventning og nå når jeg har vent meg til denne livsstilen er det gøy.

Om hun skal tilbake til medisinstudie noen gang er hun ikke sikker på, hun tar det som det kommer. Musikken bestemmer.

– Jeg jo gjerne jobbe med musikk og jobbe hardt, for jeg vil veldig gjerne jobbe med musikken lenge. Men det er jo så uforutsigbart, så jeg planlegger ikke langt inn i framtida, det er ikke vits, sier hun.

Amanda Tafjord

– Å stå på scenen er veldig givende, sier Amanda

Foto: Simen Omland

Uforutsigbar

Etter nyttår er det konserter i Nederland, Trondheim og Oslo. Også skal hun være med gruppa Highasakite på Norgesturne.

– Jeg har alltid vært veldig fan av musikken deres, så det blir spennende.

Sin egen musikk beskriver hun som variert og uforutsigbar. Når albumet slippes vet hun ikke, men hun liker musikken, enn så lenge.

– Å være i studio og kjenne at nå har du laget noe skikkelig bra, det er det som er det beste. Men når den kommer ut orker jeg ikke høre på den ofte, da har jeg jobba med den så lenge, sier hun.

Melodier i dusjen

Amanda ser på musikk som noe en må eksperimentere med, men melodien og tekstene kommer ofte når hun minst prøver å skrive.

– Det bare kommer ofte, når jeg står i dusjen, kjører bil eller noe annet. Plutselig er det en melodi eller tekst der og da må jeg bare forte meg å skrive det ned eller ta det opp på telefonen.

Og hun er fornøyd.

– Jeg merker det når jeg skriver, at det er der jeg er sterkest, på å lage gode melodier. Og jeg gleder meg veldig til plate kommer ut. Den er veldig meg, veldig ærlig og føles veldig rett, sier Amanda.