NRK Meny

Alvorlig for Kristiansund

Nav-leder Ragnhild Fausa sier nedleggelsen av Ello-fabrikken er alvorlig for Kristiansund.

Ello Kristiansund

Det var mange sterke følelser da det ble kjent at Lilleborg legger ned og flytter Ello-fabrikken til Sverige

Foto: Roar Strøm / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Tirsdag vedtok styret i Lilleborg at fabrikken skal flyttes til Sverige, noe som betyr at rundt 60 mister jobben.

– For arbeidstakerne som mister jobbene sine, kan det bli vansker med å finne nye, sier Ragnhild Fausa.

Ragnhild Jenny Fausa

Nav-leder Ragnhild Jenny Fausa i Kristiansund sier det er krevende å skulle skaffe jobber til de som mister jobben på Ello

Foto: Privat

Var forberedt

Nav i Kristiansund har vært med på drøftingsmøter i forkant av avgjørelsen tirsdag og var forberedt på at flytting kunne bli resultatet. – Vi var tydelige på at det vil bli alvorlig både for de det gjelder og for Kristiansund, sier Fausa. Kristiansund kommune har høy arbeidsledighet og få ledige jobber.

Kan bli utfordrende

Fausa legger ikke skjul på at det kan blir utfordrende for de nye som mister jobben og finne seg nytt arbeid. Flere av dem har jobbet lenge på Ello og har hatt ganske ensidige arbeidsoppgaver. For disse kan bli krevende å skulle omstille seg og få se nytt arbeid i hjemkommunen.

– Men vi vet at det finnes jobber andre steder og hvis en er fleksibel, kan det bli muligheter, sier lederen for Nav i Kristiansund

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.