Hopp til innhold

Misforståelse kan ha utløst sms-aksjon med advarsler om pedofili

I Kristiansund spres det nå en SMS- og Facebook-aksjon, med advarsler om en potensiell overgriper. Men bakgrunnen kan ha vært en misforståelse.

SMS-aksjon
Foto: NRK

Advarslene går på at en overgriper skal ha forsøkt å kidnappe ei jente i Omsundet i Kristiansund. Politiet har imidlertid ingen grunn til å tro at det er snakk om en overgriper. Trolig er det en misforståelse, opplyser politiet.

Kristian Gundersen

Leder for etterforskingsseksjonen, Kristian Gundersen.

Foto: Roar Halten / NRK

– For mellom en og to uker siden ble vi kontaktet av foreldrene til ei jente som hadde gått i Omsundet en kveld da det var veldig dårlig vær. Da kom det en bil og sjåføren ba henne sette seg inn i bilen. Politiet rykket ut og gjorde undersøkelser. Vi snakket også med foreldrene, og også de konkluderte med at det mest trolig var snakk om en bilist som bare ville hjelpe jenta, sier leder for etterforskingssjeksjonen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Kristian Gundersen.

- Ingen indikasjoner på pedofili

Det var dårlig vær den dagen. Regnet høljet ned og det blåste, og episoden utspant seg på kveldstid.

– Det er altså farlig å skape et inntrykk av at det er noe galt som skjer. Vi har ingen indikasjoner på at det er noen pedofil eller noen som har onde hensikter i forhold til barn, sier Gundersen.

SMS- og Facebook-aksjon

I Kristiansund pågår det nå en aksjon via SMS og Facebook, der foreldre blir advart mot en eventuell pedofil person som forsøker å dra barn inn i bilen sin.

– Vi syns det er viktig at folk tenker nøye gjennom hva en slik bølge av Facebook-meldinger og SMS-er kan føre til. Det som blir servert kan være langt fra virkeligheten, og man bør være svært kritisk til hva man sender videre, sier Gundersen.