Vil du overta etter disse?

Nå kan du sende inn bidrag til neste års Melodi Grand Prix.

Didrik Solli-Tangen, Stella Mwangi og Alexander Rybak

Vinnerne av Melodi Grand Prix 2009, 2010 og 2011: Didrik Solli-Tangen, Stella Mwangi og Alexander Rybak.

Foto: Scanpix

Jahn Teigen har gjort det, Alexander Rybak har gjort det, og nå kan ditt navn bli det neste på listen. Vi er på utkikk etter låtskrivere til Melodi Grand Prix 2012, der en utvalgt tilslutt vil få æren av å representere Norge i den internasjonale finalen i Aserbajdsjan.

- I fjor hadde vi over 700 innsendte bidrag, og vi håper på minst like mange i år, forteller prosjektleder for MGP, Skjalg Solstad.

Les: Dette er vinnerne av ESC 2011

Les også: Ansatte kona til å lede Eurovision

Må være 16 år

Reglene er enkle – så lenge du har rettmessig opphavsrett til låten, og så lenge låten ikke har vært publisert tidligere, kan du melde den på. Artisten som fremfører sangen må være fylt 16 år i det den første semifinalen går av stabelen i Aserbajdsjan i mai neste år.

- Husk at det først og fremst er låtene vi er ute etter i denne omgang. Det betyr at dersom du selv ikke vil fremføre sangen eller ikke har noen klar tanke om hvilken artist som bør fremføre den, er ikke det noe hinder for å sende inn låten, forklarer Solstad.

Slik blir du med: Last ned regler og påmeldingsskjema under, og send inn ditt bidrag til NRK. (Adressen står i påmeldingsskjemaet)

Last ned: Regler for MGP 2012

Last ned: Påmeldingsskjema MGP 2012

Store stemmer og fine show

Per Sundnes

-Vi håper at så mange som mulig sender inn bidrag, sier programleder Per Sundnes. Her avbildet med noen av bidragene som kom inn til MGP 2010.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Programleder Per Sundnes har som alltid ønskene klare for hva han gjerne ser på MGP-scenen neste år.

- Jeg håper at vi får flere comeback á la Babel Fish i fjor. Og at vi får enda hardere metall. Så har jeg selvfølgelig lyst på mer R&B og hip hop, jeg ønsker meg arktisk pop/elektronika, og selvfølgelig noe fra den samiske befolkninga. Jeg vil ha store stemmer og fine show, sier Sundnes.

Les: Krever sikkerhet for deltakerne i Aserbajdsjan

Sundnes mener MGP er et unikt utstillingsvindu for norske artister i dag.

- I takt med at det stadig blir færre og færre plasser å opptre på, er dette en fantastisk måte å promotere seg på. Se på navn som Lucky Bullets, Rikke Nordman, Stella og Use Me. De hadde ikke fått gitt ut plate uten MGP. Det er en perfekt måte å lansere seg selv som artist på.

- Gjør det!

Knud Kleppe i The Lucky Bullets

- Jeg håper flere ordentlige band og bra artister melder seg på, slik at vi får noe skikkelig bra å se på, sier vokalist Knud Kleppe i The Lucky Bullets. Her tar han en rundtur i salen under MGP-finalen 2011.

Foto: Hege Bakken Riise/NRK

Knud Kleppe fra The Lucky Bullets og Pål Mathiesen fra Susperia deltok begge i MGP 2011. De sier de absolutt vil anbefale andre artister å bli med på konkurransen.

- For oss var det utelukkende positivt å være med i MGP. Det ble et skikkelig karriereløft, vi fikk musikken vår ut til mange flere folk, forteller Knud Kleppe, vokalist i The Lucky Bullets.

- Noe som bare skulle være gøy, ble en mulighet for oss. Ballen begynte å rulle, og det var det som skulle til for at vi ble oppdaget. Vi har sinnssykt mye å gjøre nå, og er i ferd med å kunne leve av musikken. Hadde vi visst dette på forhånd, ville vi tatt permisjon fra jobben; det begynner nesten å bli for mye av det gode, ler han.

Metall på rådhuset

Susperia

- Å være med på MGP var et eventyr, forteller Susperia-vokalist Pål Mathiesen.

Foto: Katrine Opdahl / NRK

Metallbandet Susperia har ikke merket en like stor eksplosjonen i publikumstilslutning, men har likevel fått nye spillejobber, også av typen bandmedlemmene ikke nødvendigvis hadde forventet å få på forhånd.

- Forrige helg underholdt vi for eksempel på sommerfesten til Ullensaker Kommune, foran ordføreren og 400 kommuneansatte, forteller vokalist Pål Mathiesen.

- Så det har blitt en del merkelige jobber. Å være med i MGP var en kjempeopplevelse, og vi merker i ettertid at vi har blitt et mye mer kjent navn.

- Vil du anbefale andre artister å melde seg på?

- Så absolutt. Men det er noe rart ved det – advarer Mathiesen – man tror man bare skal ha det gøy, og være med så langt man kommer, men så plutselig sitter man der med nervene på høygir, og hører på avstemningen, og kjenner at man virkelig VIL være med videre! Det er en veldig levende opplevelse, kan du si, men jeg vil gjerne gjøre det igjen.

- Meld deg på!

Prosjektleder Skjalg Solstad håper alle som sitter hjemme med en drøm om å være med, nå tar steget og sender inn låten sin.

- Jeg håper alle bruker sommeren godt og tar frem det beste de har enten det er i skuffen eller i hodet, slik at det blir en skikkelig vanskelig jobb for juryen som skal velge ut de endelige deltakerne til MGP 2012, avslutter han.

Fristen for å sende inn bidrag til Melodi Grand Prix 2012 går ut den 2. september 2011.

Påmeldingsskjema finner du her: Påmeldingsskjema MGP 2012