Endelig skikkelig rockabilly i MGP

I Norge blir de historiske som det første rockabillybandet som står på en MGP-scene. The Lucky Bullets gleder seg.

Video Lucky Bullets

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Det finnes ikke noe større happening enn Melodi Grand Prix. Her kan vi vise Norge og Europa hva musikk betyr, sier vokalist Tank Harvey (Knud Kleppe).

The Lucky Bullets’ musikk omtales gjerne som klassisk rockabilly med et snev av country. Her er det kontrabass, ludwigsett og slick 50-tallscut.

Starta på en bar

Historien til The Lucky Bullets startet på baren Bar Boca på Grünerløkka i Oslo hvor Tank Harvey jobbet bak disken. En dag i 2006 kom Jimmy Dapper (Svein Åge Lillehamre) inn døra, og sammen ble de enige om å starte et band og fikk med seg Ace Dynamite (Stian Nybru). Det gikk over all forventning.

– Allerede første året reiste vi land og strand rundt, og vi ble varmt tatt imot av Europas hepcats- og hillbillyscener, sier Tank Harvey.

Etter hvert fikk de også med Butch Comet (Even Lundqvist) som hadde den riktige hårsveiesen og mestringen på gitar. Bandet kjennetegnes nemlig av speilblanke hårstrå.

Tre av gutta kommer fra Vestlandet, og har tidligere uttalt at det var de fryktelige stormene rundt husene som tvang dem innendørs foran peisen og platesamlingen. Det var etter sigende slik stålvindsveisen og sansen for musikken oppstod.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Nytt album og MGP

The Lucky Bullets, mgp 2011

The Lucky Bullets deltar i Melodi Grand Prix 2011 med låten «Fire Below».

Foto: Fredrik Arff / NRK

The Lucky Bullets har allerede spilt for by:Larm-publikummet og gjester festivaler i inn- og utland, og omtales gjerne med elleville konserter og tekster som handler om alt fra tykke sirkusdamer, trebente elefanter til heite damer og kalde menn.

Våren 2010 la bandet siste hånd på sitt første album. Prøvesmaken kom med utgivelsen «Big Fat Dolly», som ble utgitt som vinylsingel i 2008. Nå håper de at de kan vise Norge og Europa hva musikk betyr, både med plata og med MGP.

– Vi er først og fremst med for å spille sokkene av folket! «Fire Below» er en vill og vakker rockabilly låt om flammer, damer, hete drinker og trange gater, forklarer Tank Harvey.