United

En ringrev og stjernesopran, Norges svar på Eminem, og en ny popkomet? Ja, gruppen United oppfyller tre ønsker på en gang!

United

Gruppen United består av en stjernesopran, en rapper og en kommende popkomet. Trekløveret lover å ta av håndbrekket i MGP 2012.

Foto: Ole Kaland/NRK

Stjernesopran og TV-personlighet Benedicte Adrian stilte i Melodi Grand Prix første gang for 30 år siden, sammen med Dollie de Luxe-kompanjong Ingrid Bjørnov. Det er imidlertid opptredenen i 1984-finalen de fleste husker henne for.

Med låten «Lenge leve livet» representerte Dollie-jentene Norge i den internasjonale finalen i Luxembourg. Låten og opptredenen har gått inn i historiebøkene som en MGP-klassiker, ikke minst på grunn av flettene i håret og koreografien som kombinerte dansetrinn med klassisk norsk skigåing.

«Which Witch»

Adrian har også en lang merittliste å vise til utenfor MGP-sirkuset. Hun har gjennom årene utgitt ikke mindre enn 13 plater, og hun vant en Spellemannspris i 1987 for musikkalbumet «Which Witch». Musikalen med samme navn ble satt opp på Londons West End i 1992.

Adrians stemme har fått skinne i mange sjangre, hun har sunget i Den Norske Opera (Nattens Dronning), vært dommer i Idol på TV2, og vært deltaker i Det store korslaget. Nå skal hun altså kjempe i det store MGP-slaget, sammen med to nye og unge samarbeidspartnere.

Norske Talenter-vinner

Rapperen Sirius (Kristian Rønning) gjorde seg for alvor bemerket da han feide all motstand til side i finalen av Norske talenter 2010. Han fremførte sin egen låt «Fuck Up» i finalen, og låten hevdet seg helt i toppen av VG-lista i etterkant.

Han slapp sitt debutalbum i 2010, med tittelen «Welcome». Sirius har ved gjentatte anledninger blitt kalt Norges svar på Eminem, noe han ikke akkurat skammes over:

– Hvis man først skal sammenlignes med noen er det vel ikke akkurat feil å bli sammenliknet med den aller største.

Sirius jobber på spreng med sin egen musikkarriere om dagen, flere singler er sluppet og neste album er like rundt hjørnet.

Kommende stjerne

Sistemann i trekløveret, Haji Saleem, er et relativt nytt navn på den norske pophimmelen, men han har holdt på med musikk siden han var 18 år gammel.

I 2008 var han med i den norske dokumentarfilmen "99% Ærlig", og i 2011 ga han ut sin debutsingel ”Bartender”, hvor han synger på norsk.

Haji føler seg veldig privilegert som får lov til å få vise seg frem i et så stort forum som MGP:

– Jeg er så heldig som får denne sjansen. Fra det øyeblikket jeg fikk forespørselen tenkte jeg wow, shit, dette blir svært.

Midtøsten og Prince

United skal delta med låten «Little Bobbi »i Melodi Grand Prix-delfinalen i Ørland. De tre glade musikantene har en svært så catchy beskrivelse av låten på lager:

– Middle Eastern-pop møter dubstep på en hip hop-kveld på en nattklubb drevet av Prince!

Alle tre er de klare for å kjøre MGP-racet fullt ut, og de forventer et kok av de sjeldne.

– Det blir entertainment av høy klasse. Vi skal ta av håndbrekket og levere så det griner!

Om låtskriverne

Låten «Little Bobbi» er skrevet av et internasjonalt låtskriver- og produsentteam.

John Lundvik er en svensk låtskriver og artist fra Stockholm. Han har blant annet vært med å skrive den offisielle bryllupslåten ”When You Tell the World You´re Mine” for den svenske kronprinsessen Victorias bryllup i juni 2010, Sveriges mest spilte låt i fjor. Han har nylig gitt ut en singel under artistnavnet John-Elder.

Philip Halloun er en låtskriver og artist, halvt dansk og halvt israelsk, men født og bosatt i København. Han skal i tillegg til deltakelsen i Norge også delta som artist med en egen låt i den danske finalen av Melodi Grand Prix 2012.

Thomas Felberg er den norske representanten i låtskriverteamet. Han er mest kjent som rockevokalist i bandene WE og Smoke Mohawk, og som lidenskapelig musikknerd og rockearkeolog på radio. Sangen ”Little Bobbi” er en av de første gangene rockeren og musikkelskeren Felberg har prøvd seg som popmusikkomponist.


Låt: Little Bobbi
Artist: United
Komponist: John Lundvik, Philip Halloun og Thomas Felberg
Tekstforfatter: John Lundvik, Philip Halloun og Thomas Felberg