The Carburetors

Musikk og muskelbiler går hånd i hånd for gutta i The Carburetors. De stiller med hard, fengende rock i MGP – og så klart pyroshow.

The Carburetors

The Carburetors stiller med fengende hardrock og pyroshow i MGP 2012.

Foto: Espen Seland

– Vi er et lite sirkus i oss selv, så det er klart vi vil funke fett i dette formatet!

Det skal ikke stå på verken selvtillit eller entusiasme når The Carburetors melder sin entré i den største musikkonkurransen her til lands.

De anser seg selv som det store hardrock- alibiet i årets konkurranse, og mener det er utenkelig at de ikke går videre til finalen i Oslo Spektrum:

– Vi har vært i Spektrum før og er klare for å bli husband der!

Musikk og muskelbiler

Bak navnet The Carburetors skjuler det seg fem fartsglade Oslo-rockere. De går alle under velklingende navn: Eddie Guz, Kai Kidd, Stian Krogh, King O'Men og Chris Nitro.

Alle har de dessuten en stor kjærlighet for raske biler, særlig gamle biler fra 1960- og 70-tallet, og de må være amerikanske. Muskelbiler og musikk går hånd i hånd hos de fem, og de mener motorinteressen kan høres i lydbildet.

– Det er et lite motorbrøl i musikken vår også. Det er høylydt, energisk og fartsfylt, sier bandet entusiastisk.

Bandet har to vellykkede album på samvittigheten: «Pain Is Temporary, Glory Is Forever» (2004) og «Loud Enough To Raise The Dead» (2006).

Gitarbasert rock

Låten de stiller med i MGP, «Don't Touch the Flame» er ifølge alle fem en hard, gitarbasert rockelåt med et allsangvennlig refreng.

Låten var nesten ferdigprodusert da noen i bandet i foreslo at de skulle gjøre den enda større på slutten, og la låten gå opp en toneart før siste refrenget (et velkjent triks som ofte blir brukt i MGP-slagere).

Da de senere hørte på den ferdige låten, utbasunerte et av bandmedlemmene nærmest som en spøk at denne låten kunne de sendt inn til Melodi Grand Prix. Ingen av de øvrige bandmedlemmene satte seg imot, og vips, så var låten klar for konkurransen og for Norges største TV-publikum!

Vil sprenge pyrobudsjett

The Carburetors lover at de ikke vil skuffe live, flammene i låttittelen skal definitivt overføres til scenen.

– Vi skal sprenge NRKs pyrobudsjett! Om det ikke holder, skal vi heller bidra med oppsparte bandmidler, ler gutta.

Festivalkjennere

Bandets ambisjoner stopper ikke ved det nasjonale MGP-publikum. The Carburetors har turnert i Europa tidligere, og spilt på gedigne festivaler som «With Full Force» i Tyskland med 55.000 publikummere.

Nå ønsker de å representere Norge ute i Europa, og de mener de vil være glimrende ambassadører for Norge i en internasjonal finale.

– Norge som nasjon bør vise frem tre ting. Fjordene, Munch-museet og The Carburetors!

Låt: Don’t Touch the Flame
Artist: The Carburetors
Komponist: Stian Krogh og Christopher Lindahl
Tekstforfatter: Christopher Lindahl og Per Gunnar Lund-Vang