Nora Foss Al-Jabri

Oprah Winfrey har skrytt uhemmet av stemmeprakten hennes. Nå skal Nora erobre Europa med smektende Melodi Grand Prix-toner.

Nora Foss Al-Jabri

Nora Foss Al-Jabri fikk opptre på selveste Oprah Winfrey Show, hvor hun ble presentert som et av verdens største sangtalenter. Nå ønsker hun å erobre hele det norske folk gjennom MGP.

Foto: promo

Nora Foss Al-Jabri er bare 15 år, men stemmen hennes har en langt voksnere karakter. At talentet hennes er av et internasjonalt kaliber, fikk man for alvor bekreftet da hun ble plukket ut til å delta i Oprah Winfrey Show!

En spesialutgave av programmet hyllet «World’s Most Talented Kids», og ga talentfulle barneartister fra flere kontinenter muligheten til opptre for ni millioner amerikanske TV-seere.

Nora sang «Over the Rainbow», og denne opplevelsen har helt siden da vært svært så kjær for henne.

– Det er det beste jeg har opplevd. Og Oprah var en herlig og jordnær dame!

Et vakkert sted

Og nettopp «Over the rainbow» fra musikalen Trollmannen fra Oz har vært en viktig inpirasjonskilde for låten Nora skal presentere på MGP-scenen, «Somewhere Beautiful».

Låten er en drømmesang som ifølge Nora kombinerer det triste med det glade og vakre. Teksten handler om det å møte noen mennesker man har mistet, og få oppleve at vedkommende har det bra, og befinner seg på et vakkert sted.

Nora sier den har en spesiell og personlig betydning for henne, men at alle kan kjenne seg igjen i den, og hun ønsker å synge den for alle:

– Jeg elsker virkelig låten min, den er en sensitiv superlåt!

Selvtitulert album

Noras platedebut kom i april 2011. Det selvtitulerte Albumet «Nora Foss Al-Jabri» inneholdt singelen «Love Don’t Have an Age», og selvfølgelig «Over the Rainbow».

I dette albumet samarbeidet hun blant annet med den profilerte låtskriveren og produsenten Kim Edward Bergseth (som produserte Fairytale for Aleksander Rybak) og Laila Samuelsen (som har skrevet låter for Maria Arredondo og Alejandro Fuentes).

Hun ble et kjent TV-fjes gjennom deltakelsen i TV2-programmet «Norske Talenter» i 2008, hvor hun kapret en sterk tredjeplass.

Fra Gjøvik til Baku?

Nora er ekte Gjøvik-jente, og svært glad i hjembyen sin. I nærmeste fremtid ønsker hun imidlertid å pakke sakene og flytte inn til hovedstaden, gjerne til utlandet på sikt.

I et slikt perspektiv passer Melodi Grand Prix-deltakelsen perfekt inn, konkurransen hun har digget i mange år, både i junior- og voksenutgave.

– Nå har jeg en gyllen mulighet til å komme meg ut av Norge, jeg skal gripe den og synge ut alt det jeg har på hjertet!

Om låtskriverne

Låtskriverne bak Noras låt er alt annet enn ukjente blad, nemlig Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles.

Christian Ingebrigtsen er utdannet fra Liverpool Institute of Performing Arts (Paul McCartney-skolen). Han ble verdensberømt sammen med guttebandet A1, som erobret hitlistene med låter som «Take on Me», «Everytime» og «Caught in the Middle». Ingebrigtsen han har utgitt tre soloalbum, i tillegg til fem album sammen med bandkollegene i A1. A1 deltok i MGP 2010, hvor de fikk en sterk andreplass. Som soloartist er han kjent for låtene «Things are gonna Change» og «In Love with an Angel», sistnevnte en duett med Maria Arredondo.

Eivind Rølles leverte megahits som «Sunday People» og «Cheerio» med bandet The Monroes, som besto av Rølles selv og Lage Fossheim. Bandet ble trofaste storselgere og ble kåret til Årets Spellemann under Spellemannsprisen i 1983. Rølles har hatt ledende stillinger i plateselskapene BMG og EMI, og han opptrer med sitt band The Fabulous Couldhavebeens. I MGP 1984 oppnådde han en andreplass som låtskriver, med låten «Strand Hotell».

Rølles og Ingebrigtsen har dessuten deltatt i Melodi Grand Prix sammen tidligere, med låten «Eastern Wind» som Torstein Sødal sang til andreplass i 2008. I år ønsker de selvsagt å få stå øverst på pallen, ved hjelp av Noras veltrente stemmebånd!

Låt: Somewhere beautiful
Artist: Nora Foss Al-Jabri
Komponist: Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles
Tekstforfatter: Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles