NRK Meny
Normal

- Vi har lært oss å håndtere media

Det har gått tre år siden Agnete Johnsen (16) og Emelie Nilsen (17) vant både den norske og nordiske finalen i MGPjr, og når de nå returnerer til MGP, er det med ny bandbesetning.

Nikolaj Gloppen og Simon Pedersen spiller henholdsvis bass og trommer, og er ferske på Grand Prix-scenen.

Les også: Rampete og musikkfrelste

MGP-skolerte

Etter å ha gått til topps i MGPjr, må bandet kunne sies å ha bestått eksamen i MGP. Den viktigste lærdommen de tar med seg inn i konkurransen, er å holde bakkekontakt.

- Vi tenker ikke så mye på at vi skal vinne, vi prøver heller å ha det gøy, og gjøre det vi liker å gjøre.

Mediefokuset på konflikten med de tidligere bandmedlemmene tenker de heller ikke på, selv om mange andre velger å gjøre det.

- Planen har alltid vært at vi skal spille og ha det gøy, og det gjør vi nå. Fakta om situasjonen er det jo bare vi som har, og derfor er det ikke så viktig hva mediene skriver.

Synger på tre språk

Vinnerlåta i MGPjr ble sunget på norsk og samisk, men låta «Dance Tonight» som fremføres i delfinalen lørdag kveld, har i tillegg engelsk tekst. Det synges om «meg og deg i natt», men hvordan natta ender, vil ikke Agnete avsløre.

- Hva betyr den samiske teksten?

- Folk lurer sikkert på hva som skjer på gulvet, og at jeg kanskje avslører hva som skjer på gulvet på samisk, forteller vokalist Agnete. Egentlig sier jeg at det blir bra, og at det er min og din hemmelighet.

- Ingen får vite hva som skjer på gulvet!

Hør låta her: «Dance Tonight»

Etter sceneprøvene fredag, gjorde bandet en cover av Nora Brockstedts «Voi Voi» for noen av elevene ved Hjalmar Johansen videregående skole:

Mer: Alt om Melodi Grand Prix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.