Surferosa

Norges største trashpopband er endelig klare for MGP!

Surferosa
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Surferosa er synthbasert ” trashpop” band som oppstod straks etter at sjampanjekorker og raketter hadde falt nyttårsaften 2000.

Bandet består av Mariann Thomassen på vokal, Andreas Orheim på synthesizer, Henrik Gustavsen på trommer, Kjetil Wevling på gitar og Sigurd Løvik på bass.

Fargerike

Surferosa

Surferosa med Mariann i positur

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Tiden da Surferosa oppstod var preget boyband og britpop, og Surferosa fikk masse oppmerksomhet for sin fengende synth-rock. Det 80-tallsinspirerte bandet vant Zoom i 2001, og ble sendt på den påfølgende Zoom-turnéen i Norge og England våren 2002.

Surferosa har gjennom hele sin karriere fått mye oppmerksomhet i media, ikke minst på grunn av vokalist Marianns sterke scenepersonlighet og fargerike kostymer.

Platedebuten og den kritikerroste ep`en ”To Russia With Love” kom i 2002. Bandet albumdebuterte med Shanghai Heart i 2003, og fulgte opp med albumet ”The Force” i 2005.

Solid erfaring

I løpet av kort etablerte bandet seg som et av Norges mest populære live-band og Surferosa har hatt noen hektiske år bak seg med turnè virksomhet i både inn- og utland. De har blant annet turnert to ganger med det amerikanske bandet ”The Killers” og har også turnert med Turboneger. Surferosa har til sammen holdt over 1000 konserter verden over, noe som har resultert i et bunnsolid og rutinert orkester som alltid gir maksimalt for å underholde sitt publikum. I utlandet har Surferosa ofte blitt sammenlignet med Blondie, et band som har vært pionerer i tidlig amerikansk new wave og punkrock tradisjon.

Surferosa har hatt andre prestisjetunge oppdrag, som å lage filmmusikken til Petter Næss film Bare Bea. Filmen ble årets mest sette norske ungdomsfilm i 2003, og Surferosas store hit ”Saturday Night” er fra filmen.

I april 2008 ga bandet ut albumet The Beat On The Street, nok et album som har høstet gode kritikker overalt. De to singlene fra albumet, ”The Future” og ”Open your eyes” har begge blitt spilt massivt på radio.

"U look good"

Mariann Thomassen
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Teksten er skrevet av Mariann Thommassen
Melodien er komponert av Surferosa og Lars-Erik Westby


”U Look good” er en fengende og temposterk låt som formidler positivitet og troen på det unike i hvert enkelt menneske. Teksten handler om det å være tro mot seg selv og tørre å vise verden hvem du er. Først da kan du også elske andre.