Velvet Inc.

Fire fantastisk flotte jenter har funnet hverandre i gruppa Velvet Inc.!

Velvet
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Velvet Inc. består av Thea, Charlotte, Cornelia og Anette Amelia.

De fantastiske fire har lang fartstid i underholdningsbransjen, og da de alle var med i musikalen Evita sammen med bl a Mia Gundersen ble ideen om et samarbeid født. De gode venninnene har siden i sommer øvd, sunget og planlagt lanseringen av Velvet Inc., og dermed kom muligheten om å delta i Melodi Grand Prix som en fantastisk morsom overraskelse.

Ikke MGP-debut

Velvet

Velvet Inc. med ny girl power!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Det er første gang de som gruppe er med i MGP, men helt ukjente med sangkonkurransen er de ikke. Charlotte koret for Stig Van Eijk i Jerusalem i 1999, Thea var 1 av 2 spacegirls bak Jannicke Abrahamsen i 2006, samme år som Anette Amelia deltok solo med låta Unbelievable.

De 4 jentene representerer kremen av norske musikalartister, og til sammen har de opptrådt i over 60 teaterforestillinger og musikaler. De har koret for en lang rekke kjente artister, og danset og koreografert i alt fra TV-show som MGP til moderne ballettforestillinger med Oslo Dansensemble og på Black Box.

De sier selv at sjansen de blir gitt i Melodi Grand Prix er en unik mulighet til presentere Velvet Inc. for et stort publikum, og ikke minst lansere en utrolig kul låt signert en av landets beste låtskrivere.

Velvet består av:

Charlotte Øverland Våset

Charlotte Våset
Foto: Fredrik Arff / NRK

Charlotte har en lang merittliste, som inneholder alt fra moderne balletter som fast medlem av Oslo Dansensemble, til skuespiller og sanger i musikaler. Hun har bl a vært å se i ”Evita” (Chateu Neuf), ”West Side Story” (Oslo Nye Teater), ”Frendelaus” og ”Hair” (Det Norske Teatret). Når Velvet nå deltar i årets MGP-konkurranse er det langt i fra første gang hun er involvert. I 1999 danset hun bak Stig Van Eijk da han representerte Norge i den internasjonale finalen i Jerusalem, dessuten var det Charlotte som koreograferte Guri Schankes vinnerbidrag ”Ven A Bailar Conmigo” i 2007!

Anette Amelia Larsen

Anette Amelia Larsen
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Anette Amelia har gjort en rekke produksjoner og show, bl a ”Fame” (Chat Noir), ”Evita” (Chateau Neuf), ”West Side Story”, ”Hair” (Det Norske Teater), ”Chicago” (Det Ny Teater i København). Hun har hatt en gjesterolle i Hotel Cæsar, og har koreografert danstrinnene til dansere og artister i MGP ved flere anledninger. Hun var faktisk 1 av 3 backupdansere for Stig Van Eijk i 1999, og i 2007 deltok hun selv i Melodi Grand Prix med låten ”Unbelievable”. Denne vinteren og våren er Anette Amelia aktuell som en av hovedrollene i musikalengigantene ”Mamma Mia!” på det nye Folketeatret i Oslo.

Cornelia Børnick

Cornelia Børnick
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Cornelia har hatt et stort omfang av forskjellige roller, fra sexslave i ”Rocky Horror Show” (Nordland Teater) til rullestoldansende bestemor i ”I Blanke Messingen” (Chateu Neuf), sammen med Sven Nordin og Tommy Steine. Ved samme teater var hun også med i ”Evita”. Hele 2 ganger har hun vært med i sceneoppsetninger av ”Jesus Christ Superstar” (Agder Teater). Hun er ved siden av dette teaterinstruktør for barn og har medvirket i en lang rekke reklamefilmer og kortfilm. Cornelia har dessuten turnert hele Norge på kryss og tvers som selveste Pippi Langstrømpe.

Thea Bay

Thea Bay
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Thea har deltatt i flere show og forestillinger, både som danser og solist. I MGP-sammenheng vil nok mange huske henne som en av de 2 koristene i Jannicke Abrahamsens space-bidrag ”Rocket Ride” (som kom på 2.plass i 2007). Thea har deltatt i bl a "Cabaret", "Chicago" og "West Side Story" (Oslo Nye Teater), "Evita" (Chateau Neuf), og for tiden er hun med I suksessforestillingen "Jungelboka" på Det Norske Teatret.

"Tricky"

Tekst og melodi er skrevet av Hanne Sørvaag og N2, Niklas Bergwall og Niclas Kings.

”Tricky” er sjangermessig en litt Britney Spears aktig låt. Tematisk handler låten om det å prøve å feile i kjærligheten. Man har lært at det er vanskelig, men man fortsetter likevel å prøve.

Hanne Sørvaag
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Hanne Sørvaag er født i Stavanger, men er bosatt i Stockholm. Hanne er også kjent under sitt tidligere artistnavn Paris. I dag er hun først og fremst tekstforfatter, og hun har blant annet skrevet låten ”My Destiny” som ble fremført og gitt ut av den amerikanske idoldeltakeren Kathrine Mcphee, som nådde andreplass på Billboards i 2006. Sammen med de to danske låtskriverne Remee og Thomas Troelsen har hun skrevet sangen "Disappear” som gruppen No Angels vant den tyske finalen i Eurovision Song Contest i 2005, og som de representerte landet med i den internasjonale finalen.

Hanne jobber i dag fast som låtskriver for Universal Publishing, som distribuerer låtene hennes til forskjellige artister rundt omkring i verden.