Thomas Brøndbo

Yngste blad Brøndbo satser på å ta MGP med en storm!

Thomas Brøndbo
Foto: Martin Haagensen / NRK

Thomas Brøndbo (34) er fra Namsos, og er den yngste av tre musikerbrødre.

Voksen pop

Til tross for sitt nære slektskap til flere av medlemmene i DDE, har Thomas utviklet et eget musikalsk uttrykk, som kan defineres som folkelig voksenpop på trøndersk. Av musikalske forbilder har Thomas blant andre Phil Collins, Bryan Adams og Dum Dum Boys.

Thomas Brøndbo

Thomas leverer i MGP

Foto: Martin Haagensen / NRK

Thomas begynte å synge og spille trommer i 13 års alderen og har holdt på med musikk siden den gang. Han har lang fartstid fra musikkbransjen, og har koret for blant andre Åge Aleksandersen og DDE.

I 2006 ga han ut EP’en ”Du sa æ va en drøm”, som han finansierte selv. Radiosingelen ”Du sa æ va en drøm” lå hele 12 uker øverst på Norsktoppen i 2006. Med denne singelen gikk Thomas fra å være en lokal stjerne til å bli kjent over hele landet. I 2007 ble Thomas nummer to i NRK-programmet Lyden av Lørdag og i september 2008 utga Thomas sitt debutalbum, som også fikk samme navn som hans mest kjente sang ”Du sa æ va en drøm”. Platen ble gitt ut på Universal, og har til nå solgt 8000 eksemplarer.

Thomas gleder seg til å komme til Kongsvinger for å fremføre en låt han er veldig fornøyd med, og har stor tro på at publikum vil få en fin musikalsk opplevelse.

"Det vart ein storm"

Melodien til låten er komponert av Svein Gundersen. Teksten er skrevet av Rolf Mokkelmost.

Svein Gundersen, bosatt i Fredrikstad er musiker, komponist og produsent. Han har spilt i legendariske Aunt Mary og produsert plater for blant andre Alex, Jan Groth, Jørn Hoel og Sissel Kyrkjebø. Det er åttende gang Svein Gundersen deltar som låtskriver i MGP, senest i MGP 2008 skrev han melodien til ”Hold On” fremført av Thinkerbell.

Rolf Mokkelmost, bosatt i Namsos, jobber som tekstforfatter og lærer. Mokkelmost har skrevet låter til blant annet DDE.