Størst tro på outsiderne

Mens fansen flokker seg rundt de største stjernene, har musikksjef Mats Borch Bugge i P3 mest tro på de ukjente artistene i årets Melodi Grand Prix. Hør alle låtene her!

Ira Konstantinidis

17 år gamle Ira Konstantinidis slipper sin første singel i dag. Til vanlig går hun på musikklinja på Foss videregående skole i Oslo. – Dette er min absolutt første utgivelse av noe som helst ever, og helt sykt spennende, sier hun til NRK.no

Foto: Alvin Santos / NRK

Tirsdag offentliggjøres de elleve låtene som konkurrerer mot hverandre i Melodi Grand Prix i sin helhet. På artist- og låtskriversiden står gamle travere og helt nye ansikter.

Musikksjef Vivi Stenberg har lagt vekt på å finne gode låter som når bredt, og artister som kan lage et skikkelig show for TV-seerne.

– I fjor fikk vi noe kritikk for ikke å ha med flere erfarne deltagere. Det har vi hørt på, og vi har definitivt ønsket oss en spredning i graden av erfaring i år.

– Litt tilfeldig

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

– Hvis Ira gjør en skikkelig knallbra opptreden og er sjarmerende på scenen, tror jeg hun kan fenge bredt. Ankepunktet er at hun ikke har noe særlig erfaring med større TV-produksjoner, sier musikksjef Mats Borch Bugge i NRK P3.

Foto: NRK

Men selv om erfaring hjelper når man står på scenen i Spektrum, gir det ikke automatisk innpass til radiokanalenes spillelister.

Musikksjef Mats Borch Bugge i NRK P3 har i stedet valgt å liste årets to mest ukjente navn; skoleeleven Ira Konstantinidis og duoen Mørland & Debrah Scarlett.

– Det er litt tilfeldig at vi har valgt å liste nykommerne. «A Monster Like Me» er en låt som vil nå ut til mange og som kan leve uavhengig av MGP.

Når det gjelder Ira, så syns jeg hun har en kul stemme. Låten er fengende men ikke banebrytende; nyhetsverdien her er henne.

– Surrealistisk

Selv beskriver Konstantinidis det som surrealistisk med all oppmerksomheten «We Don't Worry» får.

– Det er helt rart å tenke på at lille 17 år gamle, ukjente Ira skal bli spilt på P3, en av de største radiokanalene i Norge!

Hun tror låten har blitt så godt mottatt på grunn av dens budskap og evne til å feste seg hos folk.

Vivi Stenberg

– Jeg, juryen og redaksjonen har gått etter gode låter fremført av spennende artister og band som tåler å gå rett ut på scenen i Oslo Spektrum og lage et heidundrende show for TV-seerne, forteller musikkansvarlig i MGP, Vivi Stenberg.

Foto: Tom Øverlie / NRK

– Jeg er så klart redd for at sangen kommer til å definere meg i en lang periode fremover, men reaksjonene har vært så bra at jeg bare er veldig lettet og glad nå.«We Don't Worry» har mer sjel enn de fleste popsanger, den har noe veldig ekte og autentisk ved seg.

– Følelsesmessig

Musikksjef Stenberg medgir at pulsen er litt høyere enn vanlig.

– Det er kjempeskummelt! Diskusjonene kommer til å gå heftig rundt hvem som er favoritt, hvilke låter som er de beste, hvorfor visse sjangere ikke er representert, og så videre. Dagen er rett og slett en litt følelsesmessig!

Si din mening om låtene her: