Hopp til innhold

Slik stemmer du i MGP 2022

Bruk mobilen for å påvirke resultatet i årets Melodi Grand Prix.

MGP 2022 - Slik stemmer dyu
Illustrasjon: NRK

Her kan du stemme i MGP 2022!

Oppdatert i forbindelse med finalen 19. februar.

Avstemningen åpnes i sendingen.

Først må du logge deg inn hos NRK.no. Du må være registrert og innlogget for å kunne delta. Det tar kun kort tid å opprette en NRK-bruker, om du ikke har en fra før. Dette gjør du idet du går inn på stemmesiden.

Når du er innlogget vil du få en liste over årets melodier som du kan stemme på.

Sjekk at telefonen din er klar for avstemning på 1, 2, 3

Det finnes ulike mobiltelefoner, datamaskiner og nettlesere (og kombinasjoner av disse). Vi ønsker å støtte så mange som mulig. Her kan du enkelt sjekke at også din telefon eller datamaskin er klar for avstemning!

Klikk her for å laste stemmeskjemaet. Ser du lista over lørdagens artister?

Ja? Flott, du er klar for å stemme! Følg med i sendingen og stem frem din favoritt!

Nei? Da kan du prøve dette:

1. Sikre at telefonen og nettleseren din er oppdatert til nyeste versjon, og prøv igjen.

2. Prøv en annen nettleser – for eksempel Chrome, Safari eller Firefox.

3. Har du en annen datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon tilgjengelig? Gjør den samme sjekken der, og bruk den til å avgi dine stemmer.

4. Fungerer ingen av delene? Ta kontakt på info@nrk.no!

NB! Husk også at alle får tre stemmer hver, så dere kan stemme sammen dersom du ser sendingen med andre som ikke har en telefon eller datamaskin.

Hvordan foregår stemmingen?

Logg inn på nrk.no/stem og velg hvilken landsdel du tilhører. Du har tre gratis stemmer som du kan fordele slik du vil i hver stemmerunde. Du kan også stemme via SMS (3 kroner pr. stemme). Mer informasjon om SMS-avstemning her.

OBS! Kun stemmer som blir sendt inn i tidsperioden avstemningen er åpen, vil telle i det endelige resultatet. Stemmer du utenfor dette vinduet, vil ikke stemmen telle og man vil bruke penger til ingen nytte.

Det blir tydelig varslet i programmet når man kan stemme.

Først fremføres alle ti låter:
Etter at alle ti artister har fremført sitt nummer, starter avstemningen som skjer under recaps av låtene og annet innhold. Når resultatet er klart, samles alle ti artister på scenen.

De fire artistene som ropes opp er videre til neste runde.

Ti blir til fire: Resultat fra første avstemning brukes til å først avsløre hvilke fire som fikk flest stemmer, deretter hvilke to som fikk flest stemmer av de fire. Alt belager seg på resultat fra første avstemning. De to som har flest stemmer går videre til Gullduell.

Gullduell: Nå vil begge artistene få opptre på nytt, før vi går i gang med kveldens siste avstemning. Stemmene fra første avstemning nullstilles.

Oppdatert MGP 2022
Illustrasjon: NRK

Hva er hjertene?

Under opptredenen til artisten kan du vise engasjement ved å sende digital kjærlighet til artistene. Det gjør du ved å trykke på hjertet ved siden av bildet av artisten som er på scenen.

Hjertene påvirker ikke stemmene eller resultatet.

MGP 2022 - Slik stemmer du
Foto: NRK

Når kan jeg stemme?

  • Når de 10 første artistene har vært på scenen
  • Når de finalistene i gullduell har vært på scenen

Hvor mange stemmer har jeg?

Du har 3 gratisstemmer i hver runde på nrk.no/stem. Det er også mulighet til å stemme på sms (3 kr per stemme). Mer informasjon om SMS-avstemning her.

Hvorfor må jeg logge inn for å stemme?

For å gjøre stemmeavgivningen sikker må vi knytte hver stemme til en egen NRK-bruker. Avstemmingen er lagt bak innlogging for å hindre juks eller manipulasjon av resultatet. Vi lagrer ikke informasjon om hvem som stemmer på hva, men vi logger at du har stemt slik at du ikke kan stemme flere ganger per runde.