Slik stemmer du i MGP 2022

Bruk mobilen for å påvirke resultatet i årets Melodi Grand Prix.

MGP 2022 - Slik stemmer dyu
Illustrasjon: NRK

Her kan du stemme i MGP 2022!

Avstemningen åpnes i sendingen.

Først må du logge deg inn hos NRK.no. Du må være registrert og innlogget for å kunne delta. Det tar kun kort tid å opprette en NRK-bruker, om du ikke har en fra før. Dette gjør du idet du går inn på stemmesiden.

Når du er innlogget vil du få en liste over årets melodier som du kan stemme på.

Sjekk at telefonen din er klar for avstemning på 1, 2, 3

Det finnes ulike mobiltelefoner, datamaskiner og nettlesere (og kombinasjoner av disse). Vi ønsker å støtte så mange som mulig. Her kan du enkelt sjekke at også din telefon eller datamaskin er klar for avstemning!

Klikk her for å laste stemmeskjemaet. Ser du lista over lørdagens artister?

Ja? Flott, du er klar for å stemme! Følg med i sendingen og stem frem din favoritt!

Nei? Da kan du prøve dette:

1. Sikre at telefonen og nettleseren din er oppdatert til nyeste versjon, og prøv igjen.

2. Prøv en annen nettleser – for eksempel Chrome, Safari eller Firefox.

3. Har du en annen datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon tilgjengelig? Gjør den samme sjekken der, og bruk den til å avgi dine stemmer.

4. Fungerer ingen av delene? Ta kontakt på info@nrk.no!

NB! Husk også at alle får tre stemmer hver, så dere kan stemme sammen dersom du ser sendingen med andre som ikke har en telefon eller datamaskin.

Hvordan foregår stemmingen?

I delfinalene skal artistene delta i forhåndstrukkede dueller. Totalt i løpet av sendingen er det tre dueller, og du har tre stemmer per duell.

Etter siste artist i hver duell har fremført sitt nummer, starter avstemningen.

Når avstemmingen er åpen vil du få valget mellom 2 artister. Du velger én artist ved å trykke på «velg» under navnet på artisten. Hvis du ønsker å gi 3 stemmer til èn artist, må du klikke 3 ganger på "velg" knappen under denne artisten. Nederst på mobilskjermen din vil det dukke opp en oversikt hvor du kan se hvem du har valgt, og hvor mange stemmer du har igjen.

Har du valgt feil, kan du her velge bort en av dem du har valgt ved å klikke på den lille «x» over bildeikonet til artisten i oversikten. Når du har valg hvordan du vil fordele dine 3 stemmer er oversikten full, og du må trykke på knappen som heter «STEM». Da vil dine stemmer bli sendt inn.

Det er veldig viktig å trykke på «STEM» til slutt, hvis ikke vil ikke stemmene dine bli sendt inn.

Oppdatert MGP 2022
Illustrasjon: NRK

Gullduell

De to som har kommet videre fra hver sin duell havner i gullduellen. De fremfører sitt nummer én gang til, og rett etter at artist 2 har gått av scenen åpner siste avstemming.

Når resultatet er klart samles de to gullduellistene på scenen, og programlederne avslører hvem som er videre til finalen lørdag, 19. februar.

Hva er hjertene?

Under opptredenen til artisten kan du vise engasjement ved å sende digital kjærlighet til artistene. Det gjør du ved å trykke på hjertet ved siden av bildet av artisten som er på scenen.

Hjertene påvirker ikke stemmene eller resultatet.

MGP 2022 - Slik stemmer du
Foto: NRK

Når kan jeg stemme?

Etter siste artist i hver duell har fremført sitt nummer, starter avstemningen.

Dette vil bli varslet av programlederne, som også vil varsle når avstemningen avsluttes.

Hvor mange stemmer har jeg?

Du har mulighet til å avgi tre stemmer i hver stemmerunde, som du kan fordele utover de bidragene slik du vil.

Hvorfor må jeg logge inn for å stemme?

For å gjøre stemmeavgivningen sikker må vi knytte hver stemme til en egen NRK-bruker. Avstemmingen er lagt bak innlogging for å hindre juks eller manipulasjon av resultatet. Vi lagrer ikke informasjon om hvem som stemmer på hva, men vi logger at du har stemt slik at du ikke kan stemme flere ganger per runde.