Slik holder de seg sykdomsfri før MGP

Tett nese og sår hals er alle artisters verste mareritt før viktige opptredener. Sykepleier Oda Kvingedal Larsen gir makker Christer Wulff deg sine beste tips til hvordan han kan holde seg frisk før de skal i ilden i Melodi Grand Prix. Se video!

Tett nese og sår hals er alle artisters verste mareritt før viktige opptredener. Sykepleier Oda Kvingedal Larsen gir makker Christer Wulff sine beste tips til hvordan han kan holde seg frisk før MGP.

Høyt stressnivå og lavt blodsukker, lite søvn og mye nerver er ingen god oppskrift når målet er å holde seg frisk. Likevel er det altså slik hverdagen til MGP-artistene ser ut i forkant av semifinalene, og hvert år ser man sykdommen snike seg på når det gjelder som mest.

Med bare tre dager til første semifinale i Folketeateret, er det viktigere enn noen gang at årets MGP-artister holder sykdom på armlengdes avstand.

– Viktigst at Christer holder seg frisk

Vi møtte Oda & Wulff i garderoben på Folketeateret. Når Oda Kvingedal Larsen ikke er en del av MGP-duoen, er hun sykepleier på Haukeland sykehus i Bergen. Dermed er hun den av årets deltakere som papiret kan mest om sykdomsforebygging Oda sa seg derfor villig til å dele sine beste tips for å holde seg frisk nå i oppkjøringa. Selv om dette også måtte bety at arge konkurrenter kan snappe dem opp.

– Jeg er jo først og fremst interessert i at Wulff holder seg frisk. Han begynner å se litt sliten ut nå, og litt harking fra de andre deltakerne hadde jo ikke gjort noe for oss, fleiper hun.

– Nei, altså, det er morsomt å konkurrere dersom alle stiller likt.

Noen banebrytende tips kunne ikke sykepleieren/artisten gi oss, men presiserte likevel viktigheten av nok søvn, minimalt med stress og festligheter.

– Sånn sett er vel det beste tipset for å unngå sykdom i Melodi Grand Prix å ikke stille opp i Melodi Grand Prix, konkluderer Wulff.

Se hvordan det gikk da Oda sjekket hvilke tiltak Wulff gjør for å stille frisk og rask på scenen på lørdag, og hvordan man best mulig ruster seg mot sykdom.