NRK Meny
Normal

Rikke Lie

Hun er ekte «Sunnmørs-stjerne» og skriver låtene sine på kaffefilter. Nå vil Rikke Lie erobre MGP-publikumet med en låt om den akk så vanskelige kjærligheten.

Rikke Lie

Ålesundsjenta Rikke Lie er klar for Melodi Grand Prix-delfinalen i Larvik, med en låt om den akk så vanskelige kjærligheten.

Foto: Eirik Slyngstad

Ålesundsjenta Rikke Lie presenterte seg for det norske TV-publikum gjennom sin deltakelse i X factor 2009. Med sin særegne stemme imponerte hun både dommere og bransjefolk, i så stor grad at hun i etterkant av TV-programmet ble signet av verdens største plateselskap, Universal.

Tre singler har det blitt hittil i karrieren, og nå er hun klar med singel nummer fire, som hun skal presentere første gang i Melodi Grand Prix. Rikke er mer spent enn noen gang.

– Det blir den største scenen jeg har stått på noen gang, foran det største publikumet jeg har sunget for noen gang. Jeg gru-gleder meg langt inn i sjelen!

Sunnmørs-stjerne

Med seg på veien har hun mange års sceneerfaring til tross for sin unge alder. Rikke har nemlig opptrådt siden hun var bitteliten, og alltid meldt seg på sangkonkurranser.

Hennes første «moment of fame» fikk hun 11 år gammel, da hun meldte seg på den lokale konkurransen «Sunnmørs-stjerner». Konseptet gikk ut på at man skulle kle seg ut som sin favorittstjerne og mime og danse, og sammen med sin et år yngre nevø deltok Rikke som Aqua. Rikke var selvsagt bandets store stjerne Aqua-Lene, med ildrødt, kort hår.

Sammen med nevøen vant hun konkurransen, og premien var tivolibilletter og muligheten til å få spille inn sin første musikkvideo! Som voksen artist har hun fått spille inn tre til, alle hennes tre singler har nemlig hatt tilhørende og vakre musikkvideoer.

Melankoli og pop

Låten Rikke stiller med i Melodi Grand Prix heter «Another Heartache», og er ifølge henne selv en melankolsk og stor poplåt. Teksten formidler usikkerheten rundt det å gå inn et nytt forhold, å våge å ta sjansen etter å ha blitt brent av kjærligheten tidligere.

Rikke hadde i utgangspunktet bestemt seg for å gi sangen til en annen artist, men like etter innså hun at det ble helt feil. Sangen var jo hennes!

Sangteksten ble til på vanlig vis for Rikke, men for oss andre er det en morsom kuriositet. Rikke skriver nemlig alltid sangtekstene sine på kaffefilter!

– Den første sangen min skrev jeg på kaffefilter som åtteåring. Og helt siden den tid har jeg måttet gjøre det sånn, så jeg hamstrer kaffefilter, selv om jeg verken tåler eller liker kaffe, ler hun.

Tryggere

Hun føler seg mye tryggere som artist enn forrige gang hun stilte i en TV-konkurranse, og er ikke redd for hva som vil vente henne fremover.

– Jeg lever drømmen min allerede. Og fra nå av kan det bare bli større og bedre, sier hun selvsikkert.

Tiden vil vise om hun går til topps, og ikke bare blir Sunnmørs-stjerne, men hele landets MGP-stjerne!


Om låtskriverne

Rikke Lie har skrevet MGP-låten sin sammen med to svenske og svært suksessrike låtskrivere.

Maria Marcus er signert på forlaget Air Chrysalis og jobber både i Sverige og internasjonalt som låtskriver og produsent for en mengde artister. Hun har også med et bidrag med i den svenske Melodifestivalen i år, som blir fremført av Andreas Lundstedt.

Niclas Lundin er signert på forlaget Scandinavian Songs. Han jobber som tekstforfatter, musikkprodusent og topliner både i Sverige og internasjonalt. Niclas hadde bidrag med i den svenske Melodifestivalen både i 2010 og 2011. I 2012 har han med to bidrag i Melodifestivalen, hvorav et til sammen med Maria Marcus.

Låt: Another Heartache
Artist: Rikke Lie
Komponist: Rikke Lie, Maria Marcus, Niclas Lundin
Tekstforfatter: Rikke Lie, Maria Marcus, Niclas Lundin