Minnie-Oh

Norges electronicaprinsesse vil bli Melodi Grand Prix-dronning, og lover et kjempeshow på hjemmebane i Larvik.

Minnie OH

Minnie OH stiller med fengende elektropop, og lover seerne et show som aldri vil gå i glemmeboka.

Foto: Arne Bru Haug

Monica Johansen, Larvik-jenta som aldri har blitt beskyldt for å være kjedelig, har tidligere herjet festivalscener i både inn- og utland under artistnavnet Miss Harmonica. Nå relanserer hun seg med brask og bram i Melodi Grand Prix, under navnet Minnie-Oh.

Minnie hadde aldri sett for seg at hun skulle delta i MGP, men når hun først stiller opp gjør hun det med en glødende entusiasme:

– Det blir så ufattelig stort, jeg får lage det kjempeshowet jeg alltid har drømt om!

Elektropop

Minnie-Ohs låt i konkurransen er ifølge henne selv en elektropoplåt av det svært fengende slaget. Den representerer hennes nye musikalske uttrykk: Som alltid er det popmusikk som gjelder, men det går noe mer i moll enn tidligere.

Låten hun stiller med handler om hvorfor hun til syvende og sist valgte å hoppe på MGP-toget, og om hvor viktig det er at vi mennesker følger drømmene våre.

Live-heltinne

At Minnie-Ohs eget liv har vært preget av at hun har fulgt drømmene sine, er det ingen tvil om. Etter syv år som lærer sa hun opp uten å ha noe nytt trygt levebrød i sikte, hun ville ut i verden!

Og ut i verden kom hun sannelig. Hun har spilt på internasjonale bransjefestivaler som Pop Montreal og Canadian Music Week, og sistnevnte arrangement ble intet annet enn en dundrende suksess for Minnie-Oh.

Tre konserter med fulle hus, anmeldelser tettpakket med superlativer og et hopetall nye fans ble toppet med kåringen Best Live Act blant de 600 deltakerne. Minnie-Oh fikk 99 av 100 poeng, og fikk spille på Best of the Fest-konserten, sammen med blant annet The Pipettes.

Langt fra anonymt

Det norske publikum har hun også fått rikelig med anledninger til å glede, gjennom opptredener ved både by:Larm, Øyafestivalen, Oslo Fashion Week og for et utsolgt Rockefeller. Hun har dessuten åpnet sin egen motebutikk Flashdance, med håndplukkede vintageplagg, klær fra norske designere og egendesignede smykker.

Nå er det MGP-publikummet som skal få stifte bekjentskap med hennes kunstneriske fyrverkeri og sterke uttrykk, og hun lover at det hele blir alt annet enn anonymt:

– Mange vil mene mye om det jeg gjør de tre minuttene på scenen, jeg lover at showet mitt aldri skal gå i glemmeboka!

Låt: You and I
Artist: Minnie-Oh
Komponist: Monica Johansen
Tekstforfatter: Monica Johansen