Rikke Normann

Hun fikk sitt MGP-gjennombrudd i fjor, med seier i delfinalen i Ørland. Neste år er hun tilbake i konkurransen, men har skrudd opp tempoet musikalsk!

Rikke Normann

Rikke Normann deltar i delfinalen i Larvik, og satser på å gjenta suksessen fra MGP 201. Da ble det finaleplass i Oslo Spektrum.

Foto: Parallax Studios

– Jeg syns fortsatt det er rart at jeg vant delfinalen i Ørland i fjor. Det kan virke for andre som om MGP bare er tre minutter på TV, men det hele var en fantastisk reise.

Rikke Normann, født i Bærum, men oppvokst i Stockholm og London, tenker med glede tilbake på fjorårets MGP-eventyr, som hun delte sammen med Åste Hunnes Sem (kjent fra blant annet Idol). Nå er Rikke klar for å stå helt på egne bein, noe hun på kriblende vis ser frem til:

– Det blir topp bare å få være 100 % Rikke!

Deler gjerne scene

Men selv om Rikke ser frem til sin solotid på scenen, har hun mer enn gjerne delt scene med andre, og ofte stått bak store stjerner som korist. Hun har backet Madcon i Tyskland, i tillegg til å kore for Paperboys, Jahn Teigen og Jarle Bernhoft med KORK.

Rikke mener hun har fått med seg viktige erfaringer ved å kore for andre.

– Det er utrolig fint å stå bak, man får dermed også et realistisk syn på det å stå foran og nyter den biten litt ekstra.

Rikke er ikke den enkleste å sette i bås musikalsk, på sin hjemmeside har hun likevel forsøkt seg med følgende definisjon:

– Futuristisk neonpop drevet av store elektrosynther og tunge bassriff, som likevel kan låte varmt som en knastrete gammel soulslager, eller søtt som et rosa sukkertøy!

Nerd og stjerne

Rikke er både som artist og menneske fylt av motsetninger. Hun er den nerdete låtskriveren og den freshe popstjernen, hun er den nerdete klovnen som ikke har passet inn noe sted, men som også tuller og tøyser og skaper god stemning.

Hun er en musikknerd som samler på rare synther og musikkdingser som blinker eller lager lyd, men også et følelsesmenneske av overjordiske dimensjoner, ifølge henne selv «en snill drama queen»!


Overlykkelig

Rikke er overlykkelig over å ha fått tildelt uptempo-låten hun skal synge i MGP, «Shapeshifter», og hun har selv vært med på å utforme det ferdige resultatet.

– Det er en leken energibunt og et lykketreff av en låt. En låt jeg alltid har ønsket å gjøre, men aldri har klart å finne frem til selv!

Hun lover at energien i låten vil overføres til MGP-scenen, og garanterer at sceneopptredenen skal bli alt annet enn kjedelig. Og i tillegg til Rikke selv fins en annen garantist for akkurat det, med på scenen vil hun nemlig ha den suksessfulle dansegruppen King Wings Crew!

Gruppen gjorde furore i Norske talenter med sin særegne stil, og har i ettertid blitt svært attraktive som scenekunstnere.

Hvordan den heftige kombinasjonen mellom en av Norges beste vokalister og landets kuleste dansegruppe blir på scenen, får du se i Larvik 28.januar!

Om låtskriverne

Rikke har skrevet sin låt sammen med Silya Nymoen.

Silya startet sin scenekarriere som musikalartist, og fikk sitt gjennombrudd her hjemme som vokalist i popgruppen Multicyde. Hitlåten Not for the dough hevdet seg sterkt på landets musikklister, og benyttet seg av det velkjente Flåklypa-temaet. Etter å ha blitt signet til Colombia Records i USA flyttet hun til New York, og her holder hun fortsatt til. I tillegg til å opptre hyppig selv elsker hun å skrive låter for andre, hun har blant annet levert hits til artistene Vanessa Hudgens og Vanesse Amorose.

Et av de store spenningsmomentene i MGP 2012 er at Silya i tillegg til å være låtskriveren bak «Shapeshifter» også deltar som artist selv med låten «Euphoria». Om hun som låtskriver utkonkurrerer seg selv som artist får vi se når Norges største musikkonkurranse braker løs!

Låt: Shapeshifter
Artist: Rikke Normann
Komponist: Silya Nymoen og Rikke Normann
Tekstforfatter: Silya Nymoen og Rikke Normann