Rekordstor MGP-finale

143 dansere og korister, et orkester på 60 personer og et crew på 140 deltar i helgens store MGP-finale. Aldri har så mange vært med på å lage MGP.

Scenerigging i Oslo Spektrum

Sceneriggingen er godt i gang i Oslo Spektrum. På lørdag blir det finale med over 400 involverte.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

På lørdag arrangeres finalen i Melodi Grand Prix 2015. I år har NRK valgt å droppe delfinaler, og heller satse alt på en stor finale. Dermed legges mye energi og ressurser ned i å gjøre hvert av de elleve numrene så særegent og spektakulært som mulig.

Vibeke Sørlie har sceneregi og er medprodusent for sendingen. Hun forteller om et høyt ambisjonsnivå.

– Tanken har vært «the more, the merrier». Vi har fokus på å lage et heidundrende show. Vi skal ha spektakulære sceneopplevelser, masse humor, tilbakeblikk og historikk, forklarer Sørlie.

Dropper ESC-regel

I Eurovision Song Contest tillater reglementet maks seks personer på scenen per nummer. Dette har man valgt å gå helt bort i fra i den norske konkurransen.

I stedet deltar hele 143 dansere og korister, blant dem et kor på 60 barn. Det 54 mann store Kringkastingsorkesteret (KORK) skal spille og et crew på rundt 140 personer jobber i kulissene. I tillegg kommer artister, management, presse og andre medvirkende. Til sammen utgjør dette rundt 450 akkrediterte.

– Det er ikke ofte vi har så mange mennesker involvert i produksjonene her, jeg tror nesten bare det er Military Tattoo og en del andre TV-arrangementer som kan måle seg i antall, sier Wilhelm Lorentzen, prosjektleder i Oslo Spektrum.

Et så stort antall medvirkende har bydd på enkelte logistiske utfordringer.

– Spektrum er fullstappet i år, det er artister og medvirkende i alle kriker og kroker. Vi måtte gi fra oss det faste presserommet til barnekoret, forteller presseansvarlig i NRK Jade Nordahl.

MGP-forberedelser

Vibeke Sørlie har sceneregi og er medprodusent for årets Melodi Grand Prix. Her er hun i gang med å instruere danserne på et nummer.

Foto: Alvin Santos / NRK

– Ingen skal drukne i sceneshow

Med rundt 200 personene på scenen, lover Vibeke Sørlie at publikum vil merke forskjell fra tidligere år.

– MGP er Norges lengstlevende musikkonkurranse; og en bauta i norsk TV-underholdning. I år feirer vi flere jubileer, og det skal syns i alle ledd av produksjonen.

Hun understreker likevel at alle artistene får en opptreden tilpasset låten sin.

– Det er viktig at artistene aldri drukner i sceneshowet. Koreografien skal forsterke artisten og bygge opp under artistens fremføring, avslutter hun.

Finalen i Melodi Grand Prix ser du lørdag klokken 20.25 på NRK1.