– Nå skal jeg slappe av og sove ut

– Jeg er godt fornøyd, sa Carl Espen til NRK.no etter å ha kommet på åttendeplass i Eurovision Song Contest 2014.

NRK.no møtte Sanna Nielsen og Carl Espen Thorbjørnsen etter finalen i Eurovision Song Contest 2014.

Norske Carl Espen Thorbjørnsen og hans «Silent Storm» fikk ingen tolvere i lørdagens finale i Eurovision Song Contest, men sanket poeng jevnt hele veien og endte til slutt på en meget respektabel åttendeplass med 88 poeng.

– Jeg er utrolig glad for alle stemmene vi har fått fra hele Europa. Det er en stor ære å være en av de ti beste i Eurovision Song Contest, og det var så fortjent at Nederland og Østerrike endte som topp to, sier Carl Espen og legger raskt til:

– Conchita er en utrolig verdig vinner, med et godt budskap. Det er utrolig gøy at det budskapet nå hylles av hele Europa. Det syns jeg er veldig fint.

For det var til slutt damen med skjegg, Conchita Wurst som etter en lang og spennende poengutdeling ble kveldens vinner.

– Fornøyd med egen innsats

Josefin Winther og Carl Espen Thorbjørnsen

Josefin Winther og Carl Espen Thorbjørnsen omfavner hverandre etter ESC-finalen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Carl Espen forteller at det var uhyre nervepirrende å sitte i green room mens poengene ble lest opp, men at han etter hvert innså at en seier var utenfor rekkevidde.

– Jeg skjønte jo etter hvert hvor landet lå. Men jeg er veldig fornøyd med egen innsats, smiler han.

– Nå skal jeg slappe av og sove ut, sa han, før han ble omringet av den norske pressen i København.

Josefin Winther, låtskriver for Silent Storm og kusine av Carl Espen, sier hun er både stolt og fornøyd over sin fetters innsats.

– Det han leverte på scenen i dag er noe av det beste jeg har hørt ham synge noen gang.

Se Carl Espens opptreden i Eurovision-finalen her:

Carl Espen synger for Norge i Eurovision Song Contest 2014.

– Har blitt en proff artist

Winther sier hun er dypt imponert over utviklingen Carl Espen har gjennomgått i løpet av den siste tiden. Til vanlig jobber bergenseren i et glassmesterfirma, og kun få måneder tilbake han et ukjent ansikt for de fleste nordmenn.

– Carl Espen kom ut av ingensteds hen og har imponert både meg og andre med det motet han viser ved å blottlegge seg på den måten. I løpet av denne tiden har han blitt til en artist, de siste ukene har han til og med blitt en proff artist. Han har jobbet hardt, og det har gitt så til de grader resultater.

Nå skal hun sette seg ned med Carl Espen og se på veien videre. For det slutter ikke her, lover hun.

– Frem til nå har alt handlet om Eurovision, men nå ligger veien åpen for ham. Vi har flere låter liggende, avslører hun.

– Men først skal vi ta noen dager på hytten.

Sanna i tårer

Sverige og Sanna Nielsen har lenge tronet øverst på bettinglistene og mange har trodd at Eurovision Song Contest skulle avholdes i Skandinavia for tredje år på rad i 2015. Slik gikk det altså ikke, hun endte på en tredjeplass, men var likevel strålende fornøyd med egen prestasjon.

– Dette har vært et fantastisk eventyr som jeg kommer til å huske, sier en tydelig rørt Sanna til NRK.no.

– Jeg er så utrolig lykkelig, tusen takk for alle stemmer, utbryter hun.

Se video øverst i saken.