NRK Meny
Normal

Lise Karlsnes

Popstjerne og moteikon Lise Karlsnes har servert oss nordmenn flere moderne popklassikere. Hun har lenge ønsket å delta i MGP – i all hemmelighet.

Lise Karlsnes

Lise Karlsnes har vunnet utallige priser og utmerkelser sammen med kollegene i Briskeby. Nå vil hun representere Norge i den internasjonale finalen av Melodi Grand Prix.

Foto: Isabel Watson

Lise Karlsnes har herjet norske hitlister i en årrekke, først og fremst som den ubestridte frontfiguren i popgruppen Briskeby. Bandet slo for alvor gjennom under by:Larm i Bergen i 2001, og oppnådde mer heder og ære enn de fleste norske artister kan drømme om.

Tre gullplater, fire Spellemannspriser og MTV-nominasjon som Beste skandinaviske band sier det meste. De solgte 130.000 plater av debutplaten «Jeans for Onassis», og ga oss nordmenn moderne popklassikere som «Propaganda», «Wide Awake» og «Cellophane eyes».

«Guilty pleasure»

Nå er en av Norges ledende pop-babes klar for å servere det norske folk nok en hitlåt – som soloartist i Melodi Grand Prix, konkurransen hun i all hemmelighet har begjært å delta i:

– MGP er jo et av de få virkelig spektakulære showene, og for meg som artist har det lenge vært en topp hemmelig guilty pleasure å få opptre der!

Turnerte med A-ha

Karlsnes har delt scene med mange store artister, sammen med Briskeby turnerte hun blant annet med selveste A-ha. Hun mener selv at hennes største sceneøyeblikk hittil i karrieren, er da hun delte mikrofon med Morten Harket og sang ”Take On Me”.

Hennes røffe stemme har også vært mulig å høre i kinosalen, sangen ”Come With Me into the Furnace” var med i filmen ”De gales hus”.

London, Malmø og Oslo

De seneste årene har Karlsnes vekslet mellom London, Malmø og Oslo, hvor hun har samarbeidet med låtskrivere og produsenter på ulike prosjekter.

I 2010 debuterte hun som soloartist med singelen ”Forty Nights” under navnet Lise Of The Woods. I høst ga hun ut singelen ”Red Hot” under sitt eget navn, fra albumet ”Dance or Die” som kommer ut i 2012. Albumet vil også inneholde hennes MGP-låt ”Sailors”.

Dansbar elektropop

Karlsnes beskriver Melodi Grand Prix-låten sin slik:

– Dansbar elektropop som slår bredt ut med armene!

Teksten til «Sailors»dreier seg ikke om sjøfolk, som tittelen kunne tilsi, men er metaforisk og handler om at man må våge å leve, ferdes over åpne hav og gripe mulighetene som livet tilbyr.

Låten synliggjør at Karlsnes går tilbake til pop-røttene sine, og den skal akkompagneres av heftig lys og trøkk på scenen: Karlsnes vil få hele Norge til å danse!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video Lise Karlsnes under P3aksjonen

Lise Karlsnes har den senere tiden vekslet mellom London, Malmø og Oslo, og forberedt sin solokarriere. I MGP får hun vise frem en låt fra hennes ferske repertoar.

Foto: Nyhetsspiller

Modell og uglesamler

Karlsnes og hennes kunstneriske talent har også vært synlig på andre plattformer enn musikkscenen. Hun har designet en egen solbrillekolleksjon, og hun har vært stjernemodell for blant andre Vero Moda.

Det de færreste vet om Karlsnes på den private fronten, er at hun i flere år har samlet på ugler og ugleeffekter! Det hele startet med en uglepute, derfra eskalerte det til å bli en god samling av uglegjenstander.
Og akkurat som uglene skal Karlsnes nå ut på jakt: Hun jakter enda mer heder og seier i Melodi Grand Prix!

Om låtskriverne

Lise Karlsnes har skrevet låten sin sammen med Thomas Eriksen, og ”Sailors” var en av de første låtene de to skrev sammen.

Thomas Eriksen er både musiker, keyboardist og låtskriver, men er aller mest kjent som musikkprodusent. Han har jobbet sammen med renommerte stjerner som Lars Vaular, Aalijah, Franz Ferdinand og Mira Craig. I 2010 debuterte han dessuten som soloartist med albumet ”Cannibal”. Eriksen er produsent på Lise Karlsnes sitt kommende album og er bror til den kjente musikkprodusenten David Eriksen, som representerte Norge som komponist i den internasjonale MGP-finalen 1998. Nå vil Thomas Eriksen gjøre som sin bror, og sammen med Lise Karlsnes representere Norge med låten ”Sailors”.

Låt: Sailors
Artist: Lise Karlsnes
Komponist: Lise Karlsnes og Thomas Eriksen
Tekstforfatter: Lise Karlsnes